Faturalarını Papa ödeyecek

“Yoksullar için var olan yoksul bir kilise" şiarını savunan Papa Francesco, evsizlerin temizlenebilmesi için Vatikan sınırlarında duşlar yapılması emrinin ardından, faturalarını ödeyemeyen ailelere de 200 bin Euro yardımda bulundu.

Faturalarını Papa ödeyecek
15 Kasım 2014 Cumartesi 10:58 tarihinde eklendi.
Kapitalizmin yol açtığı sosyal adaletsizliğe olan eleştirileri ve mütevazilik görüşüyle Kilise'ye yeni bir soluk kazandıran Papa Francesco, yardıma muhtaç olanlara Papalık bütçesini açmaya devam ediyor.
 
Papa, Vatikan ile İtalya devletleri arasındaki sınırda yer alan, ancak Vatikan topraklarına dahil olan Aziz Petrus Meydanı'ndaki tarihi kolonların yakınındaki halka açık tuvaletlerin yanına, duş kabinleri kurulması talimatını verdi.
Yerleştirilmesine Pazartesi günü başlanacağı kaydedilen duş fikrinin, Papa'nın hayır işlerinden sorumlu tayin ettiği Başpiskopos Konrad Krajewski'nin, bir evsizle yaptığı sohbetin ardından doğduğu belirtildi.
 
La Stampa gazetesi, bir süre önce bir evsizi, doğum gününü kutlamak üzere restorana davet eden Polonyalı din adamının, “Ama ben pisim, kokuyorum. Roma'da yiyecek bulmak değil, yıkanacak yer bulmak zor" yanıtından çok etkilendiği ve bunu da Papa'ya aktardığını yazdı. 
 
Papa'nın ayrıca, ülkedeki tüm kiliselere aynı uygulamayı hayata geçirmelerini tavsiye ettiği belirtildi.
 
FATURALARINI ÖDEYEMEYENLER İÇİN 200 BİN EURO BÜTÇE
 
Katoliklerin ruhani lideri son olarak, maddi sıkıntıdan dolayı faturalarla başı dertte olanlara 200 bin Euro bütçe ayırdı.
Papa ayrıca, ülkelerindeki zor şartlardan kaçarak, İtalya'ya sığınan, ancak başta oturum izni olmak üzere resmi işlemlerini parasızlıktan tamamlayamayan göçmenlere de 50 bin Euro bağışladı.
 
Söz konusu yardımlar, başkanlığını Başpiskopos Krajewski'nin yürüttüğü Papalık Hayır İşleri Birimi'nce dağıtılacak.

Papa, merkezi Roma'da bulunan BM Gıda ve Tarım Örgütü'nde (FAO) 19-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Beslenme Konferansı'nda da dünyadaki açlığa dikkat çekmek için bir konuşma yapacak.

DHA