"Favori biziz ama..."

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, grupta 4 puana sahip olan taraf olarak Varşova karşısında favori olan tarafın kendileri olduğunu söyledi.

Favori biziz ama...
23 Ekim 2013 Çarşamba 18:53 tarihinde eklendi.

Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda yarın akşam oynayacakları Legia Varoşa maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Polonyalı futbolcu Adrian ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Sözlerine dün vefat eden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan’a taziye dileklerinde bulunarak başlayan Akçay, “Hem bizim hem rakip için önemli bir geçiş maçı.

Ama biz müsabakanın kendi lehimize çevirmek açısından farklı bir strateji ile de oynayabileceğimiz bir akşam. Müsabakanın ilerleyen bölümlerin içerisinde stratejik geçişlerin de olabileceği önemli bir müsabaka olarak görüyoruz.” dedi.

Rakipleri ile oynayacakları 2 maçı kazandıklarında gruptan çıkma adına son 2 maça avantajlı gireceklerine değinen deneyimli teknik adam, “Dolayısıyla bu müsabaka puan olarak avantalı girebileceğimiz son 2 maç için önemli bir fırsat olacak. Bunu değerlendirmek istiyoruz. Ancak riskleri yüksek düzeyde alacak takımın Varşova olacağını düşünüyorum. Biz rakibimizin eylemlerini dikkatle takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Oyuncularımın kafa ve fiziksel olarak bu maça hazır olduklarını ifade eden Akçay, “Çok koşun, disiplinle, mücadele eden bir takım olduğunu biliyoruz. Rakibe saygı duyarak ve dikkat ederek mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Akçay, bir soru üzerine de yarınki maçın favorisinin kendileri olduğunu dile getirdi. Tecrübeli hoca, şöyle konuştu: “4 puana sahip olan Trabzonspor, puanı olmayan Varşova’ya göre favori gözüküyor. Ama futbol her zaman sürpriz yapmaya müsait. Biz müsabakayı favori gibi oynayıp, favori olarak bitirmek istiyoruz.”

Akçay, sakatlığı olan Colman’ı yarın riske etmeyeceğini, Giray Kaçar’ın ise 18’de olabileceğini kaydetti.

ADRİAN: UMARIM YARIN ÜÇ PUANI ALAN BİZ OLURUZ

Bordo-mavililerin başarılı futbolcusu Adrian, ülkesinin takımıyla oynayacak olduğu için mutlu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Adrian, “İyi bir atmosfer bekliyoruz. Umarım stat dolu olacak ve iyi bir müsabaka bekliyoruz. Milli takımdan arkadaşlarımla karşılaşacağım, benim için önemli bir müsabaka olacak.

Trabzonspor kulübü için önemli bir karşılaşma. Tabi ki bu hayatımın maçı olmayacak ama kariyerimde önemli bir noktadır. Trabzonspor benim için çok önemli. Gruptan çıkmak da önemli. Umarım yarın 3 puana alırız.” dedi.


CİHAN