Fazıl Say büyüledi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 10'ncu D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin açılışında sahne alan ünlü piyanist Fazıl Say, festival için özel olarak bestelediği 'Hermias-Yunus Sırtındaki Çocuk' eseriyle büyük beğeni topladı.

Fazıl Say büyüledi
31 Temmuz 2014 Perşembe 23:31 tarihinde eklendi.
Bodrum'da 10'ncu D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu akşam ünlü piyanist Fazıl Say'ın konseri ile başladı. Festivale, Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, Doğuş Marinalar Genel Koordinatörü Ali Erkan Bezgiran, Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ eşi Sevil Başbuğ, Şevket Sabancı eşi Hayırlı Sabancı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Halit Kıvanç, eski bakanlardan Sümer Oral, İmren Aykut, Fikret Ünlü ile Fazıl Say'ın annesi Gürgün Say katıldı. 
 
Konser öncesinde konuşma yapan Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, Avrupa Festivaller Birliği'ne üye kabul edilen festivalin on yılda gurur kaynağı olduğunu belirterek "2005 yılında bu yana klasik müzik tutkunlarını Turgutreis'te bir araya getiren festivalde 10'ncu yılın gururunu yaşıyoruz. İlk yılında 7 bin seyirciyle yola çıkan etkinliğimiz 2013 yılında 21 bin seyirciye ulaştı. Bugüne kadar 70 konserde 3 bini aşkın Türk ve yabancı sanatçı müzikseverlerle buluşma imkanı buldu. Festivalleri bu güne kadar 140 bin kişi izledi. Festivalimizin ilk yılından bu yana konserlerin tüm bilet gelirlerinin tamamını Topum Otizm Vakfı ile Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlayarak çocuklarımızın geleceği için önemli bir katkıda bulunmayı sürdürmeyi amaç edindik" dedi. Konuşmaların ardından CEO Hüsnü Akhan, festivalin onur konuğu devlet sanatçısı piyanist Ayşegül Sarıca'ya plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.
 
Şef Nagi Özgüç yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte sahne alan Fazıl Say konserine Water isimli eseri ile başladı. Festival için Hermiyas Efsanesi'nden esinlenerek özel olarak bestelediği 'Hermias Yunus Sırtındaki Çocuk' eseri sanatseverlerden büyük alkış aldı. Eserin seslendirmesinin görüntülenmesi için basın mensuplarına izin verilmedi.