Fazıl Say'a sert çıktı

Cüneyt Özdemir, Fazıl Say'a sert çıktı: Bakmayın Türkiye'yi terk edeceğim dediğine haber olmak istiyor.

Fazıl Saya sert çıktı
24 Nisan 2012 Salı 18:10 tarihinde eklendi, 1.464 kez okundu.

 

ABD'nin New York kentinde bulunan dünyaca ünlü Metropolitan Müzesi'nde, geçen yıl Koç ailesinin de sponsorluğu ile açılan "Arap Ülkeleri, Türkiye, İran, Orta Asya ve Geç Dönem Güney Asya Galerileri" sergisi kapsamında bir konser veren piyanist ve besteci Fazıl Say, Japonya'ya yerleşeceğini açıkladı.
 
JAPONYA'YA YERLEŞECEĞİM
"Önümüzdeki 10 yılın nasıl olacağına karar vermek istiyorum. İlk aşamada Japonya'ya yerleşmek istiyorum. Oradaki saygı kültürünü seviyorum. Kızım İstanbul'da kalacak. Seyahat zor olacak, ayrıca kızımın büyümesini görmek istiyorum." dedi. Cüneyt Özdemir bugün Radikal gazetesindeki köşesinde "Japonya'ya yerleşeceğim" diyen Fazıl Say'ı yazdı. Özdemir, "Genç Japon arabeskseverler dışında hiç kimsenin Fazıl Say’ın Tokyo’ya gitmesinden endişe duyacağını sanmıyorum." dedi.
 
GEVELİYOR, YERSENİZ
Japon arabeskçiler rahatsız Uluslararası piyanistimiz Fazıl Say’ın son magazin haberi Türk arabeskçileri yasa boğdu! Ünlü piyanistimizin anlaşılan canına tak ettiği için memleketimizi bırakıp gitmeye karar vermiş. Gerçi gideceği istikameti Tokyo olarak net söylese de tarih konusunda hâlâ pek emin değil. ‘Önümüzdeki 10 yıl içinde olur’ gibi bir şey geveliyor. Artık yerseniz!
 
MAĞDURİYET PROFİLİ
Genç Japon arabeskseverler dışında hiç kimsenin Fazıl Say’ın Tokyo’ya gitmesinden endişe duyacağını sanmıyorum. Asıl tuhaf olanı Fazıl Say’ın Tokyo’ya gitme gerekçesi olarak kendine çizdiği mağduriyet profili. Şu aralar yabancı ajanslara ve dergilere kendisinin ‘ataeist’ olduğu için Tokyo’ya gitmek zorunda kaldığını ima eden demeçler veriyor.
 
ARABESKTEN TUTTURAMADI GERİYE ATEİSTLİK KALDI
Anlayacağınız, arabeskten tutturamadı, suya tirit laiklik anlayışı da işe yaramadı geriye kala kala ateistlik kaldı. Hepimiz biliyoruz ki hiç kimsenin Fazıl Say’ın dini imanı ile derdi yok ancak Fazıl Say’ın bu ülkenin inançlı insanlarının dini imanı ile derdi büyük.
 
KENDİSİ MÜTEDEYYİN İNSANLARLA DALGA GEÇİYOR
En olmadık zamanlarda kel alaka twitlerle bu ülkenin mütedeyyin insanlarını rencide etmekten sakınmıyor. Dalga geçiyor, alay ediyor. Bunu yaparken altına imzasını attığı bir çıkış olsa yine saygı duyarsınız. Öyle de yapmıyor kimi zaman başkasının yazdığını retweet ediyor, kiminde “ben demedim ‘şair’ dedi” diyerek kıvırmaya çalışıyor. Yalan söylediği anlaşılınca da işi demagojiye vurup kendi yarattığı mağrurluk edebiyatından kişisel bir mağduriyet çıkartmaya çalışıyor.
 
CANI SIKILDI HABER OLMAK İSTİYOR
Anlayacağınız piyanistimizin yine canı sıkıldı, haber olmak istiyor. Yoksa hiçbir yere gitmeyeceğini artık hepimiz biliyoruz!