Fazıl Say'dan saygı gecesi

ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda verdiği piyano resitalinde; Ulvi Cemal Erkin, Ahmed Adnan Saygun ve İlhan Baran’ın eserlerini yorumladı.

Fazıl Saydan saygı gecesi
08 Kasım 2016 Salı 16:57 tarihinde eklendi, 4.843 kez okundu.
ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda verdiği piyano resitalinde; Ulvi Cemal Erkin, Ahmed Adnan Saygun ve İlhan Baran’ın eserlerini yorumladı. Türk bestecilerine saygı duruşu niteliği taşıyan konser, ENKA sahnesini dolduran 500’ü aşkın dinleyiciden defalarca alkış aldı.
 
 
Kültür sanatın daimi destekçisi ENKA Kültür Sanat, daimi sanatçısı ve usta piyanist Fazıl Say’ı çok özel bir repertuvarla sahnesinde ağırladı. Türk Bestecileri Resitali ile İstanbul’da ilk kez seyirci karşısına çıkan Say; Ulvi Cemal Erkin, Ahmed Adnan Saygun ve İlhan Baran’ın eserlerinden oluşan repertuvara yeniden hayat verdi. 
 
Türkiye’nin birinci kuşak çağdaş müzik bestecileri arasında yer alan usta sanatçıların eserlerini coşkuyla yorumlayan Say, konser boyunca eserlerin hikayelerini de dinleyiciyle paylaştı. Konserin son bölümünde kendi eserlerini seslendiren usta piyanist; In Memoriam, Sarı Gelin ve Sait Faik adlı bestelerini yorumladı. Konseri dinlemeye gelen 500’ü aşkın dinleyici, Say’ın şiirsel performansını defalarca ayakta alkışladı.