F.Bahçe düğmeye bastı

Metris Cezaevi'nde yatan Yıldırım dava dilekçesinde, Platini'nin 6 Eylül'de Avusturya'da Türk medyasına yaptığı açıklamalarda "Soruşturma bittiğinde, Fenerbahçe'nin ne yaptığını herkes görecek" sözleriyle kulübünü suçlu ilan ettiğini belirtti

F.Bahçe düğmeye bastı
27 Eylül 2011 Salı 08:06 tarihinde eklendi.

 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım,  avukatları; Faik Işık, Abdurrahim Erol, Özgür Kumral ve Fatih Mehmet Altay kanalıyla dün UEFA Başkanı Michel Platini hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na resmen suç duyurusunda bulundu.
 
6 Eylül'de Avusturya'da, Türkiye Futbol Federasyonu ile bir araya gelen Platini'nin açıklamalarını kanıt olarak gösteren Aziz Yıldırım suçlamaları 5 ana başlıkta topladı. Aynı dilekçede, Platini'nin verdiği demecinde Türk medyasında yer alan haberlerin küpürleri de kanıt olarak sunuldu.
 
 
 
Platini ile ilgili verilen dilekçede ayrıca şu ifadeler de yer aldı: "Şüpheli beyanlarıyla müvekkilimizi ve başkanı olduğu Fenerbahçe Spor Kulübünü gerek ulusal gerekse uluslararası kamuoyu nezdinde suçlu ilan etmiştir. Müvekkilimize ve temsil ettiği spor kulübüne alenen, basın yayın yolu ile suç isnadında bulunmuştur.
 
Anayasamızın 38/4. maddesinde belirtilen MASUMİYET KARİNESİ açıkça ihlal edilmiştir. Müvekkilimizin suçluluğuna dair SOMUT, KESİN, HER TÜRLÜ ŞÜPHEDEN UZAK ve tüm yargısal aşamalarını tamamlayarak kesinleşmiş olan bir MAHKUMİYET HÜKMÜ YOKKEN şüpheli; müvekkilimiz ve temsil ettiği Fenerbahçe Spor Kulübü hakkında, KENDİ İDDİANAMESİNİ YAZMIŞ VE SAVUNMA ALMA GEREKSİNİMİ DUYMADAN KESİN HÜKMÜNÜ vermiştir. Bu sebeple müvekkilimize haksız yere, alenen basın ve yayın yoluyla suç isnadında bulunulması hukuka aykırı bir eylem olup TCK nın ilgili maddesi uyarınca suç teşkil etmektedir.
 
Müvekkilimizin ve temsil ettiği Fenerbahçe Spor Kulübü’nün, isnat edilen eylemleri gerçekleştirdiğine dair KESİNLEŞMİŞ bir mahkeme kararı olmadığı halde BASKI kullanarak SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN GÖREVLİLER İLE TALEPLERİMİZİ KARARA BAĞLAYACAK HAKİMLERİ ve TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU GÖREVLİLERİNİ ETKİ ALTINA ALMIŞTIR.
 
Şüphelinin bu eylemleri müvekkil hakkında başlatılan tahkikat dosyasındaki gizlilik kararını ihlal ettiği gibi adil yargılamaya ve yargı görevi yapanları etkilemeye yönelik bir girişimdir. Keza şüpheli bu beyanlarıyla da müvekkilimizin ve temsil ettiği Fenerbahçe Spor Kulübü’nün savunma haklarını ve bu hususta yapılan hukuki girişimlerini ise TEHDİT niteliğindeki söylemleriyle HAK ARAMA HÜRRİYETİNİ içine sindiremediğini açıkça ortaya koymuştur. 
 
Yukarıda arz ve izah olunan nedenlerle; şüpheli Michel Platini’nin eylemlerine uyan ve yukarıda belirtilen 5237 sayılı TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca gerekli tahkikatın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını vekaleten arz ve talep ederim".
 
 
PLATİNİ NE DEMİŞTİ?
"Fenerbahçe'nin ,Şampiyonlar Ligi'ne neden alınmadığını gerçekten  bilmiyor musun ? Bu konuda soruşturma devam ediyor. Bittiğinde herkes, her şeyi tüm ayrıntılarıyla öğrenecek. Fakat Türk futbolu için iyi günler olmadığı kesin. Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi'ne niye almadığımızı tüm dünya biliyor. Şampiyonlar Ligi'ne niye sadece Fenerbahçe'nin alınmadığını herkes soruşturma bittiği zaman görecek. Bana değil, bahsedilen KÖTÜ İŞLERİ YAPANLARA kızın. Beni niye suçluyorlar, ŞİKE'yi ben mi yaptım? Kim yaptıysa, ondan hesap sorsunlar."
 
BU DEMEÇLER DOSYADA
 "Çünkü eğer maçlar başladıktan sonra karar çıksaydı ve bu kötü bir karar olsaydı, F.Bahçe 5 YIL MEN ALIRDI. Şimdi sadece 1 sene olmayacaklar. Ayrıca Fenerbahçe 5 YIL MEN CEZASI ALIRKEN TEK DE OLMAZDI. TFF ve DİĞER TAKIMLAR DA YAPTIRIM ALTINA GİRECEKTİ" "Fenerbahçeli yöneticilerin ısrarcı tavırları yüzünden UEFA çok kızgın. UEFA'nın içinde Fenerbahçe'nin Bank Asya'ya değil amatör kümeye düşürülmesi için lobi yapılıyor".
 
 
Rüşvet iddiası
 
Fenerbahçe genelde Türk futbolu söz konusu olduğunda temel hukuk kurallarını bile hiçe sayan şüpheli Platini, POLONYA VE UKRAYNA’nın 2012 Avrupa Futbol şampiyonasını düzenlemek için 5 UEFA yetkilisine rüşvet verdiklerine ilişkin iddiaları ise uzun süredir görmezden gelmektedir. Bu konuda KIBRIS RUM KESİMİ FUTBOL FEDERASYONU ÜYESİ SPYROS MARANGOS; “Bunun belgelerini Platini’ye 2 yıldır sunuyorum ama o görmezden geliyor”  yine KIBRIS RUM KESİMİ FUTBOL FEDERASYONUNUN AVUKATI NEOCLİS NEOCLEOU da; “Platini isterse şahitlerle tezimizi kanıtlamaya hazırız” açıklamalarına rağmen iddialar ciddiye alınmamıştır.
 
SUÇLAMALAR
 
1 Basın ve Yayın  Yolu ile Hakaret
(TCK m.125/1-2-4): Üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası.
2 Halkı Kin ve  Düşmanlığa Tahrik
(TCK m.216/1, 218/1):  Bir yıldan üç   yıla kadar hapis cezası,
3 Yargı Görevi   Yapanı Etkileme
(TCK m.277): İki yıldan dört yıla kadar hapis cezası
4 Gizliliği İhlal
(TCK m.285/1-3): Bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası
5 Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs
(TCK m. 288): Altı aydan üç yıla kadar hapis cezası
 
6 Ekim'de Türkiye'de
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarafından dava edilen UEFA Başkanı Michel Platini, 7 Ekim'de oynanacak Türkiye-Almanya maçı için Türkiye'ye gelecek. Platini burada en çok milli olan kaleci Rüştü Reçber'e plaket verecek.
 
YETKİSİZLİK ÇIKABİLİR
Hukukçular, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusundan büyük olasılıkla yetkisizlik kararı çıkabileceğini belirttiler. İsnat edilen suçlamaların Türkiye sınırları dışında olması nedeniyle savcının yetkisizlik kararı verebileceğini ifade eden ceza hukukçuları, burada sadece "Basın ve Yayın Yolu ile Hakaret" için bir yaptırım uygulanabileceğini söylediler. Gazetelerin merkezinin genelde İstanbul'da bulunması nedeniyle bu maddenin işleme konabileceğine vurgu yapan uzmanlar, buna örnek olarak da Alman politikacı Claudia Roth'un Almanya'da yaptığı açıklamalarının basına yansıması sonrasında açılan davayı gösterdiler.