F.Bahçe'de 'Ali Şen' modeli

F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kongrede ''İhraç edilen ve ceza alan adayların önü açılacak'' sözünü yerine getiriyor

F.Bahçede Ali Şen modeli
03 Eylül 2013 Salı 11:37 tarihinde eklendi.
Olağanüstü Seçimli Genel Kurul kararı alan ve tarihini 2 Kasım olarak belirleyen F.Bahçe yönetimi dün itibariyle genel kurul gündemini oluşturma çalışmalarına başladı. İhraç edilen ve cezalı olan üyelerin başkan adayı olabilmeleri için formül aranıyor. Kulüp hukukçuları, tüzükte bu konuyla ilgili net bir hüküm bulunmaması nedeniyle zor durumda kaldı. Ancak geçmişte yaşanan bir olay, bugünkü duruma örnek teşkil edecek. 
 
BİR GÜNDE ADAY OLMUŞTU
 
1981 yılında yapılan seçimde buna benzer bir olay yaşanmıştı. Ali Şen, TFF'deki görevinde, Fenerbahçe'nin haklarını savunmadığı gerekçesiyle kulüpten ihraç edilmiş, ancak seçimde başkan adayı olmak istediğini dile getirmişti. Dönemin başkanı Emin Cankurtaran, Ali Şen'in adaylığını sağlamak için kongrenin ilk günü 'Seçim' başlığı altında bir genel kurul oylaması yaptırmış, affedilen Ali Şen bir gün sonra aday olup başkanlığa seçilmişti. 
 
AYDINLAR, YARGITAY'I BEKLİYOR
 
Kongrede başkan adayı olup olmayacağı en çok merak edilen isim eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar. Aydınlar, yakın çevresine Yargıtay kararını bekleyeceğini dile getiriyor. 2 Kasım'a kadar Yargıtay'dan herhangi bir karar çıkmazsa, Aydınlar'ın adaylık ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor. Şu anda kağıt üstünde Yıldırım cephesinin en büyük rakibi af çıkması halinde Sadettin Saran.

Sabah