F.Bahçe'de ikinci Güiza vakası

Fenerbahçe deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile 0-0 berabere kalırken; Henri Bienvenu'nun kaçırdığı pozisyonlar Daniel Güiza'yı akıllara getirdi

F.Bahçede ikinci Güiza vakası
22 Aralık 2011 Perşembe 09:32 tarihinde eklendi.

 

Sezonun ilk yarısının son hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile 0-0 berabere kalırken; sarı lacivertlilerin Kamerunlu golcüsü Bienvenu'nun son vuruşlardaki kötü isabeti 90 dakikanın en hatırlanan anları oldu.
 
İlk yarısı pozisyonsuz geçen maçın, ikinci yarısında Henri Bienvenu kaçırdığı gollerle sarı lacivertli ekibin eski forveti Daniel Güiza'yı aratmayan bir oyun ortaya koyarken; Fenerbahçe'nin sahadan bir puanla ayrılmasına neden olan baş aktör oldu.
 
Medical Park Antalyaspor'un da hücumdaki etkisiz görüntüsü, 90 dakikayı daha da sıkıcı hale getirdi. 90 dakikada dikkat çeken üç gol girişimi yaşanırken; Henri Bienvenu'nun kaçırdıkları sarı lacivertlilere saç baş yoldurttu.
 
İki ekip de ceza alanı içinde pozisyon bulmakta sorun yaşarken; bir saatlik dilimde maçın en net fırsatını Henri Bienvenu yakaladı. 62. dakikada Emre'nin savunma arkasına attığı topu kontrol eden Kamerunlu forvet, müsait durumda altıpas sağından vuruşunu yaptı; ama meşin yuvarlak direk dibinden auta çıktı.
 
Medical Park Antalyaspor 66. dakikada gole çok yaklaştı. Necati Ateş'in ceza alanı dışından çektiği şut kavisli bir biçimde kaleye yöneldi. Volkan Demirel son anda müdahale ederek mutlak bir golü önlerken; boşta kalan topa da hakim olmayı başardı.
 
Bir dakika sonra bu kez Fenerbahçe'de Bienvenu inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün yaptığı ortaya kaleci Sammy boşa çıktı. Semih Şentürk altıpasa kafayla topu indirdi. Bienvenu bariz gol fırsatının olduğu pozisyonda meşin yuvarlağı tek vuruşla auta gönderdi.