"F.Bahçeli bazı futbolcular bizi kutladı"

Galatasaray'ın milli futbolcusu Hamit Altıntop, Fenerbahçe'nin Hollandalı oyuncusu Dirk Kuyt ve Beşiktaş'ın genç futbolcusu Gökhan Süzen, "Metro Enerji Testi 2 Projesi" etkinliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

F.Bahçeli bazı futbolcular bizi kutladı
07 Mayıs 2013 Salı 20:11 tarihinde eklendi.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Maslak'da bulunun yerleşkesinde düzenlenen organizasyonda ilk olarak Hamit kendisine sorulan soruları cevapladı.
 
HAMİT ALTINTOP:"ALKIŞLANIP ALKIŞLANMAYACAĞI HERKESİN KENDİSİNE BAĞLI BİR DURUM"
 
Tecrübeli oyuncu Fenerbahçe derbisinde rakiplerinin kendilerini alkışlayıp alkışlamayacağı yönündeki soruya şu cevabı verdi.
 
"Alkışlanıp alkışlanmayacağı herkesin kendisine bağlı bir durum. Fenerbahçe'de oynayan arkadaşlarım var. Şampiyon olduktan sonra mesaj veya telefonla beni tebrik ettiler. Bu konudu fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Herkesin kendi tercihidir. Diğer ülkelerde bu durum vardır ama Türkiye'de olmayabilir. Önemli olan saha içinde ve saha dışında her zaman Fair-Play'in olmasıdır. Ayrıca bizim için önemli olan bizim ne yaptığımızdır. Biz sadece bir maça çıkacağız."
 
Hamit sezon içindeki performansı ve Fenerbahçe derbisi hakkında şunları söyledi:
 
"Bu sezon benim için inişli çıkışlı oldu. Sezon içinde sıkıntılarım oldu ama sonunda istediğimizi aldık. Ben son maçın ardından da sölemiştim. Hedefimiz yarın bugünden daha iyi olmaktır. Kendi analizlerimizi yapacağız.

İnşallah ben de daha iyi bir performans ortaya koyarım. Ne kadar erken şampiyon olursanız o kadar rahatlatıcı bir durum oluyor. Haftasonu farklı bir maç oynayacağız, derbi oynayacağız. Takımların durumu ne olursa olsun derbi her zaman farklıdır. Maçın anlamını biliyoruz. Hocamız da bize sadece bir gün izin verdi. Biz ciddiyetimlizi koruyouz ve 3 puan kazanmak için maça çıkacağız. Sonuçta Fenerbançe'de rahat olacaktır. Ligde durum belirlendi. Fenerbahçe'nin farklı bir grafiği vardı. Onlar perşembe, pazar oynarken biz cuma, salı-çarşamba oynadık. Fenerbehçe'nin son maçlarına da izleyeceğiz ve maça çıkacağız."
 
Altıntop Alman futbolunda son yıllarda yaşanan gelişmeyi ise kısacı şöyle değerlendirdi:
 
"Bunu zaten Almanya milli takımlar düzeyinde gösteriyordu. İnanılmaz bir çıkışları var. Bu sadece dürüstlük, çalışmak ve millet olarak futbolda kendini geliştirmekle alakası var. Son yıllarda yaptıkları iyi işlerin karşılığını da almaya başlıyorlar."
 
"Derbi maçından önce UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığımız Benfica maçına değinmek istiyorum. Çünkü göğüs ve kaburga bölgemdeki ağrılardan dolayı maç sonu konuşma yapamamıştım. 2-3 günden bu yana çok ciddi ağrılarım var ve uyayamıyorum diyebilirim. Ancak Fenerbahçe olarak finalde olamadığımız için bu ağrılardan daha fazla acı çektim. Tabi ki yarı finale gelmiş olmamız camiamızın gurur duyması gereken bir durumdur. Türk futbolu içinde bence bu durum böyle. Artık çıtayı yükselttik. Önümüzdeki yıllarda bu çıtayı daha da yukarıya çekmek istiyoruz."
 
KUYT:"GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ AMA DERBİ HER ZAMAN DERBİDİR"
 
"Haftasonu derbi maç bizi bekliyor. Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti ama derbi her zaman derbidir. O yüzden derbiyi kazanmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Benfica maçı mental açıdan bizim için çok zor bir maç oldu. Portekiz federasyonu bizim maçtan sonra Benfica'ya 1 gün fazladan izin verdi ancak onlar da puan kaybettiler. Artık gelececeği bakmak zorundayız. Türkiye Kupası'nı kazanmak istiyoruz. Ligde de Galatasaray maçını kazanmak istiyoruz."
 
Kuyt bir gazetecinin 'Türkiye'de Galatasaray'a gol atmadan gerçek Fenerbahçeli olunmaz şeklinde bir söylem vardır. Sen derbi maçta gol atarak bu durumu gerçekleştimek istermisin sorusuna' şu yanıtı verdi.
 
"Ben daha önce Galatasaray'a gol attım. Bu maça da hazır olmak için elimden geleni yapıyorum. Benim sakatlığımda 10 gün ile 3 hafta arasında bir tedavi süreci olur. Ancak benim bu kadar beklyeyecek zamanım yok. Doktorlara da söyledim. Ellerinden geleni yapıyorlar. O yözden hazır olmak istiyorum."
 
KUYT:"RAKİBİ ALKIŞLAMA KONUSUNDA DİĞER ÜLKELERDE YAPILANIN TÜRKİYE'DE DE YAPILMASI DURUMUNU ANLAYAMIYORUM"
 
Hollandalı oyuncu Galatasaray'ı maçtan önce alkışlayıp alkışlamayacakları konusunu ise şu şekilde değerlendirdi. 
 
"Bence bu konuya futbolculardan çok futbol dünyasındaki diğer insanlar önem veriyor. Hamit biraz önce bir çok tebrik aldığını söyledi. Diğer ülkelerde yapılanın Türkiye'de de yapılması durumunu anlayamıyorum. İngiltere çok önemli bir futbol ülkesidir ancak onların kendi futbol kültürleri var.

İngilizler futbolu çok fazla seviyorlar. Bir yıldır Türkiye'deyim ve burada da futbol çok büyük bir tutku. Türkiye'de de çok büyükü bir futbol tutukusu ve kültürü var ancak diğer ülkelerle aynısını yapma durumumuzu anlayamıyorum. O yüzden futbolcuların dışındakiler tarafından daha büyük bir konu haline getirilmiş durumdadır." 
 
Saat 16.00'da antrenmanları olduğu için organizasyondan erken ayrılan Gökhan ise kısaca bu sezon daha iyi bir noktada olabileceklerini söyledi.

DHA