F.Bahçeliler'e Beşiktaşlı amigo

Fenerbahçe'nin sahasında Manisaspor'la oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı maçta Beşiktaşlı ve Galatasaraylı taraftarlar da formalarıyla tribünlerdeki yerlerini aldı

F.Bahçelilere Beşiktaşlı amigo
21 Eylül 2011 Çarşamba 08:47 tarihinde eklendi, 1.004 kez okundu.

 

Futbol tarihinde yeni bir sayfa açan, kadınlar ve çocuklarla şenlenen Fenerbahçe-Manisaspor maçı, çok anlamlı görüntülere sahne oldu. Öncelikle Fenerbahçe'nin kadın taraftarlarının stat önündeki bilet kuyruğundaki medeni görüntüleri alkış aldı.
 
Daha sonra Fenerbahçeli kadınların, ezeli rakipleri Beşiktaş ile Galatasaraylı kadın taraftarlara gösterdiği saygı da ayakta alkışlanacak cinstendi.
 
Maçta, Fenerbahçeli kadın ve çocuklarla birlikte Fenerbahçeli çocuklarını maça getiren başka takımların taraftarı anneler de vardı. Sadece onlar değil, üstüne Galatasaray ve Beşiktaş formasını giyen kadınlar da stada geldi.
 
Beşiktaşlı bir kadın taraftarın görüntüsü yayıncı kuruluş kamerasına takıldı.
 
Çevresindeki diğer kadınlara tezahürat öğreten Siyah-beyazlı taraftar, coşkuyla bağırıyordu. Aynı şekilde bir kadın tarafından giyilen Galatasaray forması, belki de Kadıköy'de ilk kez tepki görmedi.
 
Tezahüratta erkeklerden fazlasını yaptılar
 
Kadın taraftarlar ve çocuklar tribünlerde yarattıkları heyecanla erkeklerden fazlasını yaptı.
 
Manisaspor ısınmak için sahaya çıktığında alkışlayarak centilmenlik örneği sergileyen kadın ve çocuk taraftarların coşkusu, Fenerbahçe futbol takımı sahaya çıktığında daha da arttı.
 
Kadınlar ve çocukların yükselen tezahüratlarında, "Burası Kadıköy buradan çıkış yok", "Ayağa kalkmayan Cimbom'lu olsun", "İşte taraftar işte şampiyon", "Her zaman her yerde en büyük Fener" şeklinde ifadeler yer aldı.
 
Normal maçlarda çeşitli tribün gruplarının organizasyonunda yapılan tezahüratlara ara verildiğinde statta sessizlik yaşanırken, bu akşam kadınların olduğu maçta tribünlerin her yerinden tezahürat sesleri yükseldi.
 
Erkekler kaldırımda toplandı
 
Sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocukların girebildiği maçta, erkek taraftarlar stada yaklaştırılmadı.
 
Stadın etrafında güvenlik önlemi alan polisler, erkekleri stadın etrafına almadı.
 
Protokol tribünün girişinin karşısındaki büfelerin önünde toplanan binlerce erkek taraftar, kaldırımda tezahüratlar yaparak, takımlarına destek verdi. Erkek taraftarlar, zaman zaman stada giren kadın ve çocuklarla karşılıklı tezahüratlar yaptı.