F.Bahçelileri çıldırtacak açıklama

Trabzonspor’un başarılı kalecisi Onur Recep Kıvrak, ”2010-2011 sezonunda şerefimizle onurumuzla ve hakkımızla şampiyon olduk. Temiz bir şampiyonluktu. Kupasını alamadık ama şampiyon biziz” dedi.

F.Bahçelileri çıldırtacak açıklama
11 Aralık 2012 Salı 12:22 tarihinde eklendi, 1.235 kez okundu.

Bordo-mavili kulübün resmi yayın organı olan Trabzonspor Dergisi’nin Aralık ayı sayısında önemli açıklamalarda bulunan Onur, Trabzonspor ile ilgili kendisini en çok etkileyen olayın, bordo-mavili takımın lige damgasını vurduğu dönemlerde bir şampiyonluk sonrası soyunma odasında Ali Kemal Denizci ile yapılan röportajın videosu olduğunu ifade etti.

 
Ali Kemal’in muhabirin şampiyonlukla ilgili sorduğu soruya, ”Şampiyon olduk ama lig bu yıl pek zevk vermedi bize” dediğini aktaran Onur, şöyle devam etti:
 
”O kadar kolay şampiyonluk yaşamışlar ki o kalitede rakip yokmuş. Keşke biz de onlar kadar başarılı olup yaşayacağımız bir şampiyonluk sonrası lig bize zevk vermedi diyebilsek. Bunun farklı bir şeklini 2010-2011 sezonu şampiyonluğuyla ilgili söyleyebilirim. O sezon şerefimizle onurumuzla ve hakkımızla şampiyon olduk. Temiz bir şampiyonluktu. Benim için Trabzonspor forması giymek ayrı bir mutluluk. Çünkü çok temiz ve şanlı bir forma. 82 puanı toplarken tertemiz alın teri döktük, formamızı bu şekilde terlettik. O nedenle içimiz çok rahat. Takımdan ayrılan oyuncuların da aynı düşünceye sahip olduklarını biliyorum.”
 
2010-2011 sezonuyla ilgili arkadaşlarıyla yaptıkları sohbetlerde hep çok şanslı olduğundan bahsettiğini kaydeden Onur, ”Çünkü önce Türkiye Kupası, sonra Süper Kupa ve akabinde de şampiyonluk. Kupasını alamadık ama şampiyon biziz. Bu artık tescillendi. Bilinen bir şey. Kısa zaman içinde 3 kupa kazanmışız. 2010-2011 sezonunun şampiyonluk kupasının gerçek sahibi Trabzonspor’dur. İstedikleri kadar oyalasınlar” diye konuştu.
 
”Kelebekler güzeldir ama ömrü bir gündür”
 
Onur, kendisi için kelebek yakıştırmasına ilişkin olarak ise ”Kelebekler güzeldir ama ömrü bir gündür. Benim Trabzonspor’daki ömrüm kısa olmayacak. O nedenle daha uzun ömürlü bir şey olursa çok memnun olurum ” dedi.
 
Trabzonspor’da forma giydiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Onur, şöyle devam etti:
 
”Bugüne kadar Trabzon’da en ufak bir problem yaşamadım. Bazı dönemler gideceğim yazıldı. Ama ben sadece Avrupa’nın çok büyük bir kulübüne giderim. Onun dışında buraya çok alıştım. Mutluyum Trabzon’da. İnsanların bana yaklaşımından çok memnunum. Burayla ilgili çok güzel bir anım var. Trabzonspor’a transfer olduğumda üçüncü kaleci pozisyonundaydım. Doğru dürüst tanınmıyordum. Benzin istasyonuna gittim. Yakıt aldıktan sonra ödemeyi yapacaktım ancak yanıma cüzdanımı almayı unutmuşum. Ben ne yapacağımı şaşırınca görevliler, ’sen git, ne zaman istersen gelir ödersin’ dediler. Bu cevap beni çok etkiledi. Başka bir şehirde böyle bir cevap almanız imkansız. Sonra ailemi arayıp Trabzonspor’a gelerek çok doğru bir karar verdiğimi söyledim. Ben gökdelenlerin olduğu, çok insanın yaşadığı bir şehir aramıyorum. Ben Trabzon gibi bir şehir arıyorum. Buraya gelmemde emeği olan herkese teşekkür ederim.”
 
Güneş’in gol yememe rekoru
 
Onur, teknik direktör Şenol Güneş’in inanılmaz bir kariyerinin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
 
”Çok önemli bir kaleciydi şimdi ise çok önemli bir teknik adam. İnşallah gol yememe rekorunu kırmak bana ya da Tolga ağabeye nasip olur. Şenol Hoca ile çalışmak çok güzel. Bizi tabi ki motive ediyor. Hayat görüşü çok iyi. Onunla konuşmak bize önemli katkılar sağlıyor. Gelişmemizde büyük etken. Şenol Güneş ismi arkamızda olduğu için kendimizi güçlü ve şanslı hissediyoruz. Ayrıca Şenol Hocayla birlikte bizim en büyük şansımız kaleci antrenörümüz Alper Boğuşlu. Tolga ağabey ve benim bu çıkışı yapmamızdaki en büyük etkenlerden biri Alper Hocadır diyebilirim. İnşallah hep başımızda olurlar.”
 
Onur Kıvrak, daha önce Şenol Güneş’in izinden gideceği yönünde yaptığı açıklamalara ilişkin olarak ise ”O dönem Şenol Güneş dememin sebebi olağanüstü kariyeri ve daha önemlisi Trabzonspor Kulübü’nde bıraktığı izlerdi. Ben de onun gibi olmak istiyorum. İnsanlar yıllar sonra da beni hala hatırlasınlar. Tek bir camiaya ait olmak istiyorum. Benim amacım bu. Trabzonspor dışında Türkiye’de başka bir takımda oynamak hiç aklımdan geçmedi. Trabzonsporlular için bir Hami, bir Tolunay, bir Ünal olmak istiyorum. Tabi Şenol Güneş’i ayrı tutuyorum. Şenol Hoca Trabzonspor için çok farklı bir isim. İnşallah bu şekilde hatırlanmayı Allah bana nasip eder” diye konuştu.
 
Liverpool maçında kurtardığı penaltı
 
Onur, Liverpool maçında kurtardığı penaltı konusunda ise şunları söyledi:
 
”Altıncı his gerçekten var. Müsabaka öncesinde yine müzik eşliğinde uzanarak karşılaşmayı kafamda oynamıştım. Penaltı olacağını hissettim. Gece yarısı kalktım ve takımın penaltıcısı Gerard’ın vuruşlarını izledim. Maçta penaltı olunca bir gün öncesi geldi aklıma. Ancak Gerard maçta yoktu. Penaltıyı Joe Cole kullandı. İçimden geldiği gibi hareket ettim ve vuruşu kurtardım. Maç sonrası bir İngiliz gazeteci benim için, ’bu çocuk ya ne yaptığının farkında değil ya da çok büyük bir kaleci’ dedi. Çünkü pozisyon sonrası sevinmemiştim. Benim yapım bu. Sonuçta benim işim gol yememek. İşimi yaptım sadece.”