"F.Bahçe'nin men edilmesi adil değil"

Eski Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından men edilmesinin adil olmadığını söyledi.

F.Bahçenin men edilmesi adil değil
31 Ağustos 2013 Cumartesi 21:06 tarihinde eklendi.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Eski Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Skyturk360'a açıklamalarda bulundu.

CAS'ın UEFA'nın vermiş olduğu 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onamasıyla ilgili konuşan Nihat Özdemir, kararı adil bulmadığını dile getirerek, "Haksız bir karar olarak görüyorum. Hepimizin bildiği gibi 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma hakkı kazanmışken UEFA’nın TFF'ye yazdığı yazının neticesinde Fenerbahçe kazanmış olduğu bu hakkı o turnuvadan men edilerek kaybetti.

UEFA Disiplin Kurulu bir karar verdi. Tahkim Kurulu da bunu onayladı. Ama bizim bir yıl Şampiyonlar Ligi’ne direk katılma hakkımız olmasına rağmen gitmememiz ve men edilmemizin herhangi bir şekilde sayılmaması gerçekten bize burada uygulanan en büyük haksızlıktır." ifadelerini kullandı.

CAS'ın bunu düzelteceğini belirten Özdemir, "Ben de Lozan’a gittim. Bu konuda gerekli savunmayı ve tanıklığımı yaptım. Ama buna rağmen UEFA’nın CAS’ın bu şekilde bir karar üretmesini adil ve haklı bir karar olarak nitelendirmiyorum. Büyük Fenerbahçe camiasına büyük bir haksızlık yapıldığına inanıyorum. Onun için bununla ilgili gidilecek hukuki bir yol varsa Fenerbahçe’nin bunu takip etmesi gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

CAS'ın bu kararından sonra Fenerbahçe Yönetim Kurulu olaganüstü seçimli bir kongre kararı aldığını ve bu kongrenin de 2 Kasım’da yapılacağını hatırlatan Özdemir, "Fenerbahçe Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ve yönetimin aldığı bu karar doğru bir karardır. Çünkü çok önemli bir CAS davasının neticesini Fenerebahçe camiası tartışmalıdır.

Çünkü Fenerbahçe’nin gerçek sahipleri taraftarı olduğu kadar kongre üyeleridir. Acaba bu kararlar karşısında kongre üyelerimiz ne düşünüyolar? Bundan sonraki takip edeceğimiz yolda neyi öneriyorlar? Bunun geniş bir ortamda uzunca tartışılması gerekli. Onun için alınan kongre kararı doğru bir karardır. Tabi Sayın Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Başkanlığı'na aday olup olmadığı henüz belli değildir. Bu bir süreçtir. Önümüzde iki ay gibi iyi bir zaman var." ifadelerini kullandı.

"BENİM ŞU ANDA ADAY OLMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK"

Nihat Özdemir, şu anda Fenerbahçe Kulübü başkanlığına adaylık gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Benim çok yoğun bir iş tempom var. Üzerimize almış olduğumuz çok büyük projeler var. Hepimizin bildiği gibi dünyanın üçüncü büyük havalimanını inşa ediyoruz. Ankara Garı’nı yapacağız. Tabi dağıtımlarda çok önemli iki bölgeyi aldık.

Onu düzeltmeye özel sektör zihniyetiyle oraya hakim olmaya çalışıyoruz. Daha yaptığımız bir çok enerji yatırımı var. Onları takip ediyoruz. Onun için benim şu anda Fenerbahçe Başkanlığı'nı düşünmem söz konusu değil. Ama süreci hep beraber gözleyeceğiz. Fenerbahçe büyük bir camiadır. Hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Taraftarıyla, kongre üyesiyle gerçekten fedakar bir taraftarımız var.

Çok önemli bir kongre üye yapımız var. Hiçbir takıma benzemeyen çok büyük özelliklerimiz var. Onun için bu sıkıntıları bu dertleri kolay atlatırız. Hiç önemli değil. Fenerbahçe’nin başına 3 Temmuz’dan bu yana neredeyse 3 yıl geçti, çok zorluklar sıkıntılar geldi. Ama hepsini aşmasını bildik. Fenerbahçe Camiası büyük camiadır, bunu da atlatmasını bilir."


CİHAN