"FBI bizi uyarmadı"

Boston Polis Müdürü Edward Davis, FBI’ın kendilerine, Rusya'nın Tamerlan Tsarnaev hakkında uyarıda bulunduğunu bildirmediğini ifade etti.

09 Mayıs 2013 Perşembe 21:56 tarihinde eklendi.

 

 
ABD Temsilciler Meclisi Güvenlik Komitesi'nde saldırıyla ilgili ifade veren Davis, zanlıların tüm bilgilerine ulaşabilmelerine rağmen Rusya’nın uyarısı hakkında bir malumat almadıklarını söyledi.
 
FBI yetkilileri Rusya'dan gelen uyarı sonrası Tamerlan Tsarnaev hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturmadan haberdar olmadıklarını belirten Davis, bu ayrıntıyı bombalı saldırı öncesi kesinlikle bilmek isteyeceğini ifade etti. 
 
FBI’ya bağlı Ortak Terörizm Görev Gücü’nde bulunan arkadaşlarının da soruşturma konusunda bilgi sahibi olmadığını belirten Davis, “Bana, bomba öncesi bu konuda tek bir kelime dahi duymadıklarını söylediler.” dedi.
 
Komite Başkanı Michael McCaul’un 'Önceden bu bilgilere sahip olduğunuz takdirde farklı bir şeyler yapabilir miydiniz?' şeklindeki sorusuna Davis, “Bunu söylemek çok zor. Kesinlikle bilgileri kontrol ederdik. Kesinlikle kişilerle konuşurduk. Benim aldığım bilgilere göre FBI bunu yapmış ve yakın araştırma yapmış. ‘Farklı bir sonuca ulaşabilirdim.’ diyemem.” cevabını verdi.

CİHAN