FBI da devreye girdi

ABD’li turist Sarai Sierra cinayetini aydınlatmak için seferber olan polis, dün de olay yerinde inceleme yaptı. Savcılık, olayla ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan 21 şüpheliye DNA karşılaştırılması yapılabilmesi için mahkemeden karar çıkarttı.

FBI da devreye girdi
05 Şubat 2013 Salı 08:45 tarihinde eklendi.

 

İstanbul’da kaybolduktan 12 gün sonra Cankurtaran’da cesedi bulunan 33 yaşındaki ABD’li Turist Sarai Sierra’nın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında dün yine polis ekipleri olay yerinde gün boyu arama yaptı. Pazar günü havanın kararmasıyla durdurulan arama çalışmalarının ardından polis ekipleri surların etrafında gece boyunca nöbet tuttu. Basın mensuplarını ve meraklı vatandaşları surlardan uzak tutmaya çalışan polis ekipleri günün ağarmasıyla birlikte kafasına aldığı sert darbeyle öldürülen Sarai Sierra’nın cesedinin bulunduğu bölgede delil arama çalışmalarına kaldığı yeden devam etti.
 
Kan örnekleri alındı
 
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılık, ifadesi alınan 21 kişi ile Sierra’nın bedeninde buluması muhtemel kan örnekleri ve DNA karşılaştırması için mahkeme kararı aldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan, emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan 21 kişi ile Sierra’nın bedeninde bulunması muhtemel kan örnekleri ve dna karşılaştırması yapılabilmesi için öğle saatlerinde mahkemeye başvurdu. İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi savcılığın talebini yerinde bularak kabul etti. Sierra’nın yakınları da savcılık müşteki olarak ifadeye çağırdı. Aile beyanlarında konuyla ilgili herhangi bir bilgilerini olmadıklarını, Sierra’nın İstanbul’a gezmek için geldiğini belirtti.
 
Kameralar taranıyor
 
Olayı derinlemesine soruşturan polis, Sierra’nın son görüldüğü 21 Ocak 2013 saat 12.10’da Galata Köprüsü ve saat 13.15’te Sirkeci’deki görüntülerine yoğunlaştı. Polis, görüntülerde Sierra’nın etrafında görülen ve Sierra’yı takip ettiği şüphesi oluşan kişileri belirleyerek olayla bağlantıları olup olmadığını araştırıyor. Polis, cesetteki yıpranma ve 21 Ocak’ta ulaşılan görüntülerden başka herhangi bir kamerada görünmeyen Sarai Sierra’nın son kayıttan bir kaç saat sonra saldırıya uğrayarak öldürülmüş olabileceğini değerlendiriyor.
 
FBI da soruşturuyor
 
İstanbul’da öldürülen Amerikalı Sarai Sierra cinayetini Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın da soruşturduğu ortaya çıktı. Eski bir FBI Ajanı olan ABD Temsilciler Meclisi üyesi Milletvekili Michael Grimm, AP ajansına yaptığı açıklamada, FBI’ın da soruşturmaya dahil olduğunu ve çok önemli bir rol üstlendiğini söyledi.
 
50 polis didik didik Ipad arıyor
 
Yaklaşık 50 polisin görev aldığı arama çalışmalarında olay yeri inceleme ekipleri 3 metal arama dedektörü ve bir eğitimli köpek ile aramaları gerçekleştirdi. Detaylı aramaya büyük engel olan ot ve çalı birikintileri de Fatih Belediyesi’nden gelen ekipler tarafından temizlendi. Neredeyse her taşın altına bakan ekipler metal arama dedektörleri ile Sarai Sierra’nın kayıp Ipad’i ile cep telefonunu aradı.

Vatan Gazetesi