FED dolar saçacak

ABD Merkez Bankası (FED), ABD ekonomisini canlandırmak için tahvil alımına ayda 40 milyar dolar harcama yapacak.

FED dolar saçacak
13 Eylül 2012 Perşembe 20:03 tarihinde eklendi, 1.563 kez okundu.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin iki gün süren toplantısının ardından açıklama yapıldı. 

     
FED, beklenildiği gibi yeni tur niceliksel gevşemeye gitme kararını (QE3) aldı. 
     
FED, yüksek işsizlik oranlarını azaltmada zayıf kalan ABD ekonomisini canlandırmak için ayda 40 milyar dolarlık tahvil alımı yapacak. Bu alımlar için ise herhangi bir son tarih ortaya koyulmadı ve FED, istihdam piyasası kayda değer ilerleme gösterinceye kadar tahvil alımına devam edeceğini bildirdi. 

     
FED, ayrıca rekor düzeyde düşük faiz politikasının süresini de 2015 ortasına kadar uzattı. 

FED, Amerikan ekonomisine ilişkin büyüme tahminlerini yeniledi 
 

ABD Merkez Bankası (FED), Amerikan ekonomisinin 2012 yılına ilişkin büyüme öngörülerini düşürürken, gelecek iki yıl için ise daha iyimser bir tablo ortaya koydu. 
     
FED, yaptığı açıklama ile bu yılki büyümeye dair geçen Haziran ayında açıkladığı yüzde 2.4'lük tahminini geriye çekti. Buna göre, Amerikan ekonomisinin 2012 yılında yüzde 2'den fazla büyümemesi bekleniyor. 
     
Ancak FED, gelecek 2 yıl için ise büyüme tahminlerini artırdı. Buna göre, FED, ABD ekonomisi için 2013'te büyümenin yüzde 3'e kadar çıkmasını bekliyor. Haziran ayındaki tahminlerinde bu oran, yüzde 2,8 civarındaydı. 2014'te ise Amerikan ekonomisinin yüzde 3-3,8 arasında olması bekleniyor. 
     
FED'e işsizlik oranları ise bu yıl yüzde 8'in altına düşmeyecek. FED, gelecek yılda ise bu oranın yüzde 7,6, 2014 yılında da yüzde 6,7'ye düşebileceğini öngördü. 
     
Bunun yanında FED, önümüzdeki 3 yılda enflasyonun yüzde 2 düzeyinde veya altında olması tahmininde bulundu.