FED'den 'bütçe açığı' uyarısı

Bernanke, ABD'nin ekonomik büyümesi konusunda daha fazla güven gösterirken, FED'in ayağını gazdan çekeceği yönünde ise sinyal vermedi.

FEDden bütçe açığı uyarısı
09 Şubat 2011 Çarşamba 17:37 tarihinde eklendi.

 

FED Başkanı Ben Bernanke beklenen açıklamayı yaptı. Bernanke, ABD'nin ekonomik büyümesi konusunda daha fazla güven gösterirken, FED'in ayağını gazdan çekeceği yönünde ise sinyal vermedi.
 
Başkanın Kongre Bütçe Komitesi için hazırlanan konuşmasında yüksek işsizlik ve düşük enflasyon sürecinin FED'in devam eden ekonomik destekleri için çağrı olduğunu kaydetti. Bernanke, ABD'li milletvekillerini artan bütçe açıkları konusunda da uyardı.
 
Konuşmasında işverenlerin istihdam artırma konusunda halen dirençli davrandıklarının altını çizen yönetici, "İstihdam yaratmada istikrarlı bir ortam oluşana kadar canlanmanın kesin olarak oluştuğunu düşünemeyiz" yorumunda bulundu.
 
Bernanke öte yandan ülkenin bütçe açığına vurgu yaparak, Kongrenin yakın zamanda bütçe açığı ve borçlanmadaki artış konusunda güvenilir bir plan oluşturmasını istedi. Bu planın uzun vadede büyümeye destak olacağı görüşünü de tekrarladı.
 
Başkan, "Kongre ve hükümetin vergi politikalarındaki reformları ve harcama önceliklerini yalnızca bütçe açığını azaltmak için değil, aynı zamanda ülkemezin uzun vadeli ekonomik büyümesini desteklemek için ele almalarını istiyoruz" yorumunda bulundu.