Federasyon kesenin ağzını açtı

Futbol Federasyonu, Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde büyük önem taşıyan Belçika maçının kazanılması halinde ay-yıldızlı futbolculara verilecek primi belirledi. Teknik Direktör Hiddink de dün son uyarılarını yaptı

Federasyon kesenin ağzını açtı
03 Haziran 2011 Cuma 10:19 tarihinde eklendi.

 

Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde bugün Belçika karşısına çıkacak olan A Milli Futbol Takımı, karşılaşmayı kazanması halinde yüklü bir prime de kavuşacak.
 
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, ay-yıldızlı ekibimizin kaderini belirleyecek bu zorlu karşılaşmanın kazanılması halinde futbolculara 100'er bir lira prim vermeyi kararlaştırdı. Bu miktar dün milli takım yetkilileri tarafından oyunculara iletildi.
 
‘İlk yarım saat önemli’
Bu arada Teknik Direktör Hiddink'in taktiği de hemen hemen netleşti. Özellikle ilk yarım saat oyunu kontrol altında tutmanın hesaplarını yapan Hollandalı çalıştırıcının, takımla yaptığı toplantıda, "Belçika ev sahibi olmanın da verdiği avantajla maçın başında üzerimize gelecektir. Bu dönemi hasarsız atlatmalıyız. Bunu da ancak topa sahip olarak başarabiliriz. Çok pas yaparak rakibin direncini kırmaya çalışın. Sürekli birbirinizle yardımlaşın. Gereksiz faullerden kaçınmalıyız. Rakibe ölü top kullanma fırsatı tanımayın. Unutmayın ilk maçta bu tip vuruşlar çok başımızı ağrıtmıştı" uyarısında bulunduğu öğrenildi.
 
Hiddink'in ön libero mevkinde Selçuk Şahin ile Mehmet Topal arasında kararsız kaldığı da bildirildi. İlk 11'ini büyük ölçüde netleştiren Hollandalı hocanın, bu iki oyuncu konusunda yapacağı tercihi maç gününe bıraktığı bildirildi.