Federasyonda istifa şoku!

Türkiye Atletizm Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Ankara'da bir araya geldi. Federasyon Başkanı Mehmet Terzi istifa kararı alırken, yönetim kurulu ise Terzi'yi bu kararından vazgeçirdi.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 20:38 tarihinde eklendi.
Federasyon Başkanı Mehmet Terzi'nin başkanlığında Radisson Blu Otel'de gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulu, gündem maddelerini değerlendirdi.

Başkan Terzi'nin yanı sıra toplantıda başkanvekilleri Fikret Çetinkaya, Ergüder Uzun ve Hüseyin Yıldırım ile Hasan Durucasu, Emin Ucuz, Aycan Kurtcan, İ. İlhan Hatipoğlu, Selim Terzi, Mehmet Kesen, İpek Özgüden Özen, Kazım Yalçınoğlu, Hasan Çavuşoğlu ve Genel Sekreter Nihat Doker hazır bulundu. 
 
Yaklaşık dört saat süren toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı:
 
1-) Akdeniz Oyunları, Avrupa Dağ Koşusu, Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları, Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası, 23 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda dereceye giren sporcuların, antrenörlerin ve kulüplerin ödüllerinin verilmesi için Spor Genel Müdürlüğü'ne teklif edilmesine karar verildi. 
 
2-) Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri olarak görev yapan Nihat Doker'in 1 Eylül'den itibaren görevinden ayrılmasına karar verildi.
 
3-) Türkiye Atletizm Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Muharrem Or'un sözleşmesinin feshedilmesine karar verildi.
 
4-) Dopingle mücadele ile ilgili Türkiye Atletizm Federasyonu'nun "Dopinge Sıfır Tolerans" sloganıyla süregelen çalışmalarının yanı sıra kamuoyunda oluşan dopingle ilgili yanlış ve eksik bilgileri önlemek amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi. Dopingi önlemek amacıyla sporcuların, antrenörlerin, kulüplerin ailelerin, medyanın, ve tüm tarafların dahil edileceği "Dopingle Mücadele Toplantıları" ile Seminer ve Panellerin düzenlenerek destekleyici yayınlar yapılarak dağıtımının yapılmasına karar verildi.
 
5-) Türkiye Atletizm Federasyonu, kurumsal kimliğine zarar verici, yanıltıcı haberleri yapan ve yayanlar hakkında hukuksal süreçlerin başlatılmasına karar verildi. 
 
FEDERASYON BAŞKANI MEHMET TERZİ'NİN İSTİFASINI YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KABUL ETMEDİ
 
Öte yandan Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu'na yaptığı konuşmasında, 2013 yılında doping ile ilgili yaşanan olumsuzluklardan ve medyanın atletizm ile ilgili yazdığı yıpratıcı haberlerinden dolayı çok üzüldüğünü belirterek, istifa etmek istediğini söyledi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ise bu istek karşısında yaptıkları açıklamada, "Mehmet Terzi başkanlığındaki Türk atletizmi 2004 yılından bu yana önemli başarılara imza attı. Uluslararası yarışmalarda Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda hatta 2008 ve 2012 olimpiyatlarında madalyalar kazanıldı.

Dopingle mücadele konusunda TMOK "Doping ile Mücadele Komisyonu" ile işbirliği yaparak atletizmde dopingin önlenmesi için ciddi olarak çalışıldı, dopingli çıkan sporcu sayısındaki artış federasyonun dopingle mücadelesi sonucunda oldu. Yapılan başarılı çalışmalar, uygulanan projeler sonucu oluşan altyapı sporcuları ile yıldız ve gençlerde önemli başarılar kazanıldı.

Ocak 2013'den itibaren uluslararası alanda kazanılan başarılar bunun en önemli göstergesi oldu. Son 7 ayda uluslararası alanda toplam 285 madalya kazanan sağlam bir altyapı ile Türk atletizmi gelişti ve bu gelişmenin devamı için Turkcell ile zaten çok büyük bir projeye de imza atıldı. Bu proje de Atletizm Federasyonu'nun başarılarından dolayı tercih edildi ve yine bu proje dopingle mücadelede çok önemli bir adım oldu. İzmir'de kurulacak olan "Turkcell Uluslararası Performans Merkezi" ile birlikte altyapıdan atletlerin gelişiminin takip edilmesi sureti ile Türkiye'de atletizmde yapılacak en büyük proje bu dönemde gerçekleşti" ifadelerini kullandı.
 
Federasyonun geçmişten gelen başarılı çalışmalarının bugün de artarak devam ettiğini, aynı ekibin büyük bir istek ve azimle çalışmaya Mehmet Terzi başkanlığında devam etmesini oy birliği ile istediklerini dile getiren yönetim kurulu üyeleri, Başkan Mehmet Terzi'yi istifa kararından vazgeçirdi.

DHA