Federer rekor kırdı

Dünya klasmanında yeniden liderliğe yükselen Federer, Pete Sampras’ın en uzun süre zirvede kalma rekorunu kırdı.

Federer rekor kırdı
17 Temmuz 2012 Salı 13:26 tarihinde eklendi, 1.454 kez okundu.

 

sviçreli tenisçi Roger Federer, dünya klasmanında yeniden zirveye yükselerek, ABD'li Pete Sampras'ın en uzun süre zirvede kalma (286 hafta) rekorunu geliştirdi.
 
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda şampiyon olduktan sonra erkekler dünya klasmanında Haziran 2010'dan bu yana ilk kez liderliğe yükselen Federer, dün zirvede kalma yarışında 287. haftasına ulaştı ve Sampras'ın rekorunu geliştirdi.
 
Sampras'ın ''17 kez Grand Slam Şampiyonu'' unvanını da elinden alan Federer, ABD'li tenisçinin 7 kez Wimbledon şampiyonluğu rekorunu ise 10 gün önce egale etmişti. İlk kez 2004 yılında dünya klasmanının zirvesine çıkan İsviçreli raket, o dönem mutluluğunu, ''muhteşem bir duygu'' sözleriyle dile getirmişti.
 
Federer bu defa, o ve ekibinin, yeniden zirveye çıkmak için kendilerine hedef koyduğunu belirterek, ''Pete'in (Sampras) rekorunu geliştirdiğim için son derece gururlu ve onurluyum. Pete benim çocukluk kahramanım, her zaman ona özendim'' diye konuştu.
 
Pete Sampras da Federer'in bu başarısı için ''Büyük bir çaba. Spordaki en zor şey, zirvedeki yerini koruyabilmek. Roger, bunu büyük oyunu ve dayanıklılığıyla başarabildi'' yorumunu yaptı.
 
Şubat 2004-Ağustos 2008 arasında 237 hafta üst üste zirvede kalan Federer, Haziran 2010'da koltuğunu Sırp Novak Djokovic'e kaptırmıştı.
Roger Federer, mücadelesine, Londra Olimpiyat Oyunları'nda devam edecek.