Federer ve Djokoviç yarı finalde

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde ilk yarı finalistler belirlendi.

Federer ve Djokoviç yarı finalde
05 Haziran 2012 Salı 22:03 tarihinde eklendi, 1.755 kez okundu.

 

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen sezonun ikinci grand slam turnuvasında yapılan çeyrek final maçlarında rakiplerini eleyen Sırp Novak Djokovic ve İsviçreli Roger Federer, yarı finalde birbirlerine rakip oldu. 
     
Günün ilk çeyrek final maçında, 3 numaralı seri başı Federer, 9 numaralı seri başı Arjantinli Juan Martin Del Potro ile karşılaştı. Maçta ilk 2 seti 6-3 ve 7-6 kaybeden Federer, 3. ve 4. setleri 6-2 ve 6-0 alarak durumu 2-2'ye getirdi. İsviçreli raket, final setini de 6-3 kazanarak maçtan 3-2 galip ayrıldı ve adını yarı finale yazdırdı. 
     
Diğer çeyrek final maçında ise 1 numaralı seri başı Novak Djokoviç, 5 numaralı seri başı Fransız Jo-Wilfried Tsonga ile karşılaştı. Djokoviç çok zorlandığı ve 4 kez maç sayısı çevirdiği karşılaşmayı 6-1, 5-7, 5-7, 7-6 ve 6-1'lik setlerle 3-2 kazandı. 
     
Djokoviç ve Federer, geçen yıl da Fransa Açık'ta yarı finalde karşılaşmış, Federer, Djokoviç'i yenerek, rakibinin 43 maçlık galibiyet serisine son vermişti. 
   
Djokoviç, o yenilgiden sonra oynadığı 26 grand slam karşılaşmasını da kazandı. Son 3 grand slam turnuvasını (geçen yılki Wimbledon ve ABD Açık ile bu yılki Avustralya Açık) kazanan Djokoviç, Fransa Açık'ta şampiyon olması halinde 1969'dan beri üst üste 4 grand slam turnuvası kazanan ilk tenisçi olacak. Son olarak 1969'da, Avustralyalı Rod Laver bu başarıya imza atmıştı.