Federer yarın 1000. maçına çıkacak

Profesyonel teniste, yarın kariyerinin 1000. maçına çıkacak İsviçreli Roger Federer, 2001'de ABD'li Pete Sampras'ı yendiği maçı unutamadığını söyledi.

Federer yarın 1000. maçına çıkacak
23 Ocak 2012 Pazartesi 13:43 tarihinde eklendi.

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ta, yarın çeyrek finalde Arjantinli Juan Martin Del Potro ile karşılaşacak Roger Federer, profesyonel kariyerindeki 1000. maçını oynayacak.
    
30 yaşındaki Federer, Melbourne'daki basın toplantısında, bir gazetecinin, "Şu ana kadar oynadığınız 999 maçtan birini seçseniz, hangisi olurdu" sorusuna, "Pete Sampras ile 2001'de Wimbledon'da oynadığım maç olabilirdi, çünkü... Aslında siz nedenini biliyorsunuz" yanıtını verdi.
    
Maçta, o dönemde 19 yaşında olan Federer, idolü olarak gördüğü Sampras'ı 4. turda 3-2 yenerek elemişti.Roger  Federer'in kariyerindeki çıkışın dönüm noktalarından olan maçtan 1 yıl sonra Sampras tenisi bırakmıştı.
    
Roger Federer, çok fazla maç oynadığını ve bazılarını ayrıntılı şekilde hatırladığını ancak bazılarını unutmaya başladığını söyledi.
    
Roger Federer,  hayal kırıklıkları arasında ise 2003'te Avustralyalı Lleyton Hewitt'e Davis Kupası yarı finalinde yenildiği maçı ilk sırada saydı. Federer, o maçı setlerde 2-0 öne geçmesine rağmen 3-2 kaybetmişti.
    
Unutmadığı mağlubiyetler arasında İspanyol Rafael Nadal'a kaybettiği 2008 Wimbledon finalini ve Sırp Novak Djokoviç'e kaybettiği son 2 ABD açık yarı finalini de sayan Federer, "Geçen yıllarda ağır mağlubiyetler de aldım, yine de en inanılmaz hisleri kortlarda yaşadım. Küçükken bir zaferden sonra ağlayacağımı düşünmezdim, çünkü 8-15 yaşlarındayken hemen her kaybettiğim maçtan sonra ağlardım" dedi.