Fed'in 97 yıllık tarihinde bir ilk

Fed Başkanı Bernanke, bugün Fed tarihinde bir ilke imza atacak. Bernanke, Fed toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyecek.

Fedin 97 yıllık tarihinde bir ilk
27 Nisan 2011 Çarşamba 11:58 tarihinde eklendi, 1.323 kez okundu.

 

ABD Merkez Bankası Fed'in 97 yıllık tarihinde bugün bir ilk gerçekleşecek. Fed Başkanı Ben Bernanke, Avrupa Merkez Bankası Jean-Claude Trichet gibi, para politikası toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyecek. Fed Başkanı, bu basın toplantılarını üç ayda bir gerçekleştirecek.
 
Avrupa Merkez Bankası için sıradan bir olay olan başkanın basın toplantısı, Fed'de yepyeni bir heyecana yol açtı. Fed, bu konudaki acemiliğini bertaraf etmek amacıyla, önceden her şeyi en ince ayrıntısına kadar planladı.
 
The Wall Street Journal'ın deyimiyle, Bernanke'nin basın toplantısının koreografisi, çok dikkatli bir şekilde hazırlandı. Gazeteye göre, Bernanke basın toplantısına kısa bir konuşmayla başlayacak. Bernanke, bu konuşmada, Açık Piyasa Komitesi'nin kararını ve bu kararın ardındaki nedenleri özetleyecek. Daha sonra soru-cevap kısmına geçilecek. Basın toplantısına sadece basın mensupları alınacak, fon yöneticileri veya analistler katılamayacak.
 
Basın mensupları Bernanke'ye sormak istediklerini geleneksel bir şekilde iletecek. Gazeteciler ellerini kaldıracak, Bernanke veya başka bir Fed çalışanı el kaldıranlardan birine söz verecek.
 
Bernanke'nin, basın toplantısına hazırlanmak için, Fed çalışanlarıyla prova yaptığı da gelen haberler arasında. Buna göre Bernanke, Fed çalışanlarından kendisine soru sormalarını isteyerek, basın toplantısında sorulabilecekleri nasıl yanıtlayacağı konusunda alıştırma yaptı. Benzer bir şekilde, Amerikalı gazetecilerin de, Avrupalı meslektaşlarından Bernanke'ye neler sorulabileceği konusunda yardım aldığı belirtildi.

NTV