Fehmi Koru'dan hükümete çağrı

Habertürk'te konuşan Star yazarı Fehmi Koru Gezi eylemlerinden sonra medyada başgösteren "Gezi kıyımı"nı eleştirdi, hükümete seslendi.

Fehmi Korudan hükümete çağrı
30 Temmuz 2013 Salı 09:29 tarihinde eklendi.
Medyada son dönemde "Gezi kıyımı" olarak tanımlanan işten çıkartmalar muhafazakar mahallenin kıdemli isimlerinden Star yazarı Fehmi Koru’nun da tepkisini çekiyor.  Koru gazetesinde köşesine taşıdığı medya eleştirilerini Habertürk ekranlarında tekrarlarken hükümete de önemli mesajlar verdi.
 
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HERKESE LAZIM
 
Gezi eylemlerinden sonra bir çok medya kuruluşunda yaşanan işler çıkartmalar Sabah ve Akşam gazetelerinde zirveye ulaşmıştı. Konuyu köşesinden eleştiren Fehmi Koru, Habertürk’te Ece Üner’in sorusu üzerine tekrarladı. Hükümetin sözkonusu işten çıkartmalardan kendisini sorumlu görmediğini hatırlatan Koru "ama ortada bir vaka var" dedi ve "basın özgürlüğü herkese lazım" mesajı verdi. "Yazmasa haberimiz bile olmayacak insanlar bu şekilde yazamaz hale gelince çok daha etkili hale geliyor" diyen Fehmi Koru hükümetin bunu görmesi gerektiğini vurguladı.
 
HÜKÜMET RED ETSE DE ORTADA BİR VAKA VAR
 
Son zamanlarda bazı gazete ve televizyonlarda bazı insanların artık oralarda barınamaz olduğunu gördük. Tabi ki bu durum iktidarla bağdaştırıldı. Elbette iktidar bunu kabül etmeyecektir. Ama sonuç olarak ortada böyle vaka var. İşinden olan insanlar arasında görüşlerine hiç katılmadıklarım da var. Ama insanlar kendilerini anlatacaklar. Bunun şansına sahip olacaklar. 
 
ETKİSİZ YAZARLAR BÖYLECE ETKİLİ HALE GELİYOR
 
Çok etkili şeyler yazamayan ya da varlığından haberdar bile olmadığımız insanlar bu şeklilde yazamayarak daha etkili hale geliyor. İktidar da böylece kendisine karşı olan bir insanın daha etkili olmasını sağlıyor. Basın özgürlüğü herkese lazım.