Fena oyuna getirdiler

Gezi amacıyla geldikleri Samsun’da paraları yetmeyen turistlere yardım eden iş adamı Mustafa Dayıoğlu, davet üzere gitti Ermenistan’da kaçırıldı.

Fena oyuna getirdiler
26 Şubat 2013 Salı 14:47 tarihinde eklendi.

Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleri sonucu Ermenistan Güvenlik Teşkilatı ekiplerinin şebekenin elinden kurtarılan iş adamı, şebekedeki polislerin teşhisi için ülkede tutuluyor. Sağlık durumundan endişe edilen Dayıoğlu’nun, işkence ve yüksek şeker sebebiyle hastanede tedavi gördüğü belirtiliyor.

 
Turlarla Samsun’a gelen evli turistler, İlkadım ilçesinde galericilikle uğraşan iş adamı Mustafa Dayıoğlu ile tanıştı. Ermeni turistler, paraları yetmediği için maddi destekte bulunan iş adamı Dayıoğlu’nu yardımın karşılığı olarak gezdirmek için ülkelerine davet etti. Tanıştığı evli turistlerin ısrarını kıramayan iş adamı, Ocak ayı sonunda Ermenistan'a gitti. Misafir edilmeyi bekleyen Samsunlu iş adamı, kaçırılarak nehir kenarındaki bir fabrikada esir alındığı ortaya çıktı.
 
Babalarının sağlık durumundan endişe eden iş adamının oğlu Ayhan Dayıoğlu, yaşadıklarını Cihan’a anlattı. Babasının 1 Şubat'tan beri Ermenistan'da esir durumda olduğunu söyleyen Dayıoğlu, “Biz bunu 7 Şubat akşamı öğrendik. Babam telefonla arayarak kaçırıldığını, 700 bin dolar fidye istediklerini ve dövdüklerini söyledi. O günden beri perişanız. Annem kaçırıldığını yeni öğrendi ama dövüldüğünü bilmiyor. Aldığımız son habere göre her tarafı mosmor olmuş, ayakları şişmiş ve dişleri oynuyormuş. Babam tekrar arayıp parayı sordu. Ben de zaman kazanmak için kredi çekmemiz gerektiğini söyleyerek parayı ülkeye nasıl sokacağımı falan sordum. Ne yapacağımızı şaşırdık." dedi.
 
Babasını kurtarmak için resmi girişimlerde bulunduğunu anlatan Ayhan Dayıoğlu, "AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karacan'ın danışmanı Aydın Keskin'i aradım. Konuyu anlattım. Dış İşleri Bakanlığı harekete geçirildi. İnterpol'e bilgi verdik. Daha sonra Türkiye'nin Gürcistan Tiflis Büyükelçiliği yetkilileri, telefonla babamı aradı. Bu süreçte AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral vasıtasıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Gül Mısır'da olduğu için genel sekreteri ile görüştük. O da numaramı alarak konuyla hemen ilgileneceklerini ve bilgi vereceklerini söyledi. Ancak Cumhurbaşkanlığı'ndan bugüne kadar arayan olmadı." şeklinde konuştu.
 
Ermenistan'ın istihbarat teşkilatı yetkilileriyle de görüştüklerini söyleyen Ayhan Dayıoğlu, " Ayın 12'sinde babamı kaçıranlar tekrar aradı. Fidyeyi Gürcistan'dan Ermenistan'a nasıl geçireceğimi sordum. Bana benim yanıma Tiflis'te kadın vereceklerini, parayı onunla birlikte sınırdan geçireceğimi söylediler. Tam o sırada gelen telefonda babamın kurtarıldığı bilgisi verildi. Ermenistan'a gidip babamı gördüm. Bana babamı kaçıranların içinde polislerin de olduğu ve onları teşhis etmesi için 8-10 gün misafir edileceği söylendi. Süre dolmasına rağmen halen bırakılmadı. Şekeri de 480'iın üzerine çıkmış ve hastaneye kaldırmışlar. Sağlığından endişe ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz"
 
Cumhurbaşkanı Genel Sekreterliği'nin konuya duyarsız kaldığını savunan Ayhan Dayıoğlu, babasının kurtarılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi. Dayıoğlu, "Prosedürlerle, yazı yazıp beklemekle babamın oradan kurtarılması imkansız gibi görülüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum. Bize yardımcı olsunlar" ifadelerini kullandı.

CİHAN