Fener 1 numara

F.Bahçe'nin Brezilyalı yıldızı Andre Santos, Brezilya basınına konuştu

Fener 1 numara
24 Nisan 2011 Pazar 15:20 tarihinde eklendi, 1.957 kez okundu.

 

Andre Santos, Brezilyalı gazetecilere İstanbul'u tanıttı. Türkiye'de mutlu olduğunu söyleyen Sambacı, “Fenerbahçe Avrupa'nın en iyilerinden. Türkiye'de ise 1 numara” dedi.
 
Ligin ikinci yarısıyla birlikte Aykut Kocaman’ın vazgeçemediği isimlerin arasına giren Andre Santos, Güney Amerika’nın en önemli medya kuruluşlarından Globo Esporte’ye ilginç açıklamalarda bulundu. 
 
Fanatik gazetesinin haberine göre Brezilya’dan İstanbul’a gelen gazetecilere İstanbul, Türkiye ve Fenerbahçe hakkında bilgi veren Santos, misafirlerine Saracoğlu Stadı’nı ve Fenerbahçe Müzesi’ni de gezdirmeyi ihmal etmedi. “Stadımızın ismi Şükrü Saracoğlu ama bu ismi telaffuz etmek biraz zor” diyen Sambacı, konuşmasına şöyle devam etti: “Kulübün önemli bir tarihi var ve Avrupa’nın en iyilerinden. Türkiye’de ise en iyi kulüp Fenerbahçe. Taraftarlar burada futbolu çok seviyor. Rekabet de inanılmaz boyutta. İstanbul’a ilk geldiğim zaman bu ülke hakkında bir bilgiye sahip değildim. Ancak sonrasında her şeyi çok sevdim. İnanılmaz bir şekilde destekleniyoruz. Yöneticiler de bize her türlü olanağı sağlıyor. İnsanlar beni Santos diye çağırıyor. 27 numaralı formayı giyiyorum. Bunun bana Corinthians’ta oynarken de şans getirdiğine inanıyordum. Hâlâ da öyle.”
 
‘Boğaz manzarası büyüleyici’
Burada olmaktan mutlu olduğunu ve adaptasyon sürecini aştığını da belirten Santos, “İstanbul’un da çok güzel bir şehir olduğunun altını çizerken, “Ayasofya ve Boğaz manzarası büyüleyici. Stadımız da çok güzel. Türkiye’de futbol oldukça sert oynanıyor ama bu duruma alıştım” açıklamasını yaptı.