'Fener bozmaya çalıştı'

İrfan Aktar, Galatasaray’ın Sneijder transferine dair çok önemli bir ayrıntıyı Radyospor’da açıkladı. Aktar, “Galatasaray İnter ile anlaşınca Fenerbahçeliler Hooijdonk'la İtalya’ya gidip, Moratti ve Sneijder’i etkileyip, Fenerbahçe’ye getirmeye çalıştılar dedi.

Fener bozmaya çalıştı
06 Şubat 2013 Çarşamba 09:00 tarihinde eklendi.

 

Radyospor'da Arkomen'in sunduğu  Aydın Cingöz ile Haber Aktif'e katılan Aktar, Aziz Yıldırım’ın “Tüm Fenerbahçeliler bilmelidir ki, bu transferler, son kuruşuna kadar vergilendirilmiş olup; hiçbir şekilde manipülasyonla elde edilen gelirlere dayandırılmamış; Fenerbahçeli’nin alınteriyle gerçekleştirilmiştir. Şampiyonluk için parıltılı isimleri değil, nasıl çarptığını bildiğimiz yürekleri seçtik..." şeklindeki Sözlerini değerlendirdi. 
 
YILDIRIM KENDİNİ AKLAMAK İSTİYOR
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendini aklama gayreti içinde olduğunu ifade eden Aktar, “Aziz Yıldırım’ın bizim için ne düşündüğü önemli değil. Bizim için etik değer çok önemli. Galatasaray’ın işlemleri kurala, hukuka aykırı olsa SPK zaten Galatasaray’a müsaade etmez. Aziz Yıldırım eğer kendini bu söylemlerle almış olduğu cezadan ve sıkıntılardan aklama gayreti içindeyse o onun problemi” dedi
 
F.BAHÇE’DEN GELEN PARAYLA TRANSFER YAPTIK
Aktar sözlerine şöyle devam etti: “Aziz Yıldırım’ın ifadeleri yakışıksız. Ağır bir dönemden geçti, Aziz Yıldırım’ı mazur görelim.  Bu paralar nereden geliyor diye soruyorlar. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nden elendi o para bize geldi. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nden kazandığı para transfer ücretlerini zaten karşılıyor. Rakiplerimiz sağolsun bazı şeyleri hazmedemiyorlar.”
 
MORATTİ FENERBAHÇE’YE RANDEVU BİLE VERMEDİ
 
Aktar, Fenerbahçeli yetkililerin Sneijder transferini bozmak ve Hollandalı oyuncuyu Fenerbahçe’ye getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, önemli be olayı açıkladı. Aktar: “Galatasaray, Sneijder’i transfer etmek isterken Fenerbahçe’den birileri İtalya’ya gidip Moratti’yi etkilemeye ve Sneijder’i Fenerbahçe’ye getirmeye çalıştı. Hatta bu transfer için  Hooijdonk'u da uçağa alıp gitmişler. Moratti gayet ilkeli ve düzgün davranmış. Fenerbahçelilere ‘biz Galatasaray ile mutabakat yaptık’ deyip, randevu dahi vermemiş.  Biz bunları anlatmak istemezdik. Ama kalkıp “Galatasaray manüplasyon yaptı” derseniz. Bizde bunları söylemek zorunda kalırız..  Centilmenlik tek taraflı yeterli olmuyor. Biz bunu dillendirmek istemedik. Ama Galatasaray’ın yaptıkları bu arkadaşları rahatsız ediyorsa bizde bunları dillendiririz” dedi.