Fenerbahçe, Panathinaikos'u ezdi geçti

Fenerbahçe, Atina'da iki kez yendiği Panathinaikos'u istanbul'da da 79-61 yenerek durumu 3-0'a getirerek Final-Four'a kalan ilk takım oldu.

Fenerbahçe, Panathinaikosu ezdi geçti
25 Nisan 2017 Salı 22:33 tarihinde eklendi.
Bu sonuçla Sarı-lacivertliler, üst üste 3. kez Euroleague'de Final-Four'a yükselme başarısı gösterdi.
 
Atina'daki iki karşılaşmayı (58-71 ve 75-80) kazanan Sarı-lacivertliler, serinin üçüncü maçında Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da konuk ettiği Panathinaikos Superfoods'u 79-61 yenerek, 4'lü finale yükseldi.
 
Tribünlerin tıklım tıklım dolu olduğu mücadeleyi Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticiler de izledi.
 
Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic: "Oyuncularıma teşekkür ediyorum"
 
THY Euroleague Play-off turu 3. maçında Panathinaikos Superfoods'u 79 - 61 yenerek 3 - 0'lık seriyle Final Four'a kalan Fenerbahçe'nin Başantrenörü Zeljko Obradovic, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
Rakipleri karşısında çok iyi oynayan oyuncularını tebrik eden Obradovic, "Panathinaikos'a karşı çok iyi oynadılar. Atina'da çok iyi ve çok zor 2 maç oynadık. 3. maçı kendi sahamızda oynadık, sakin ve normal oynamamız çok önemliydi. İlk yarıda daha iyi oynadığımız çok açıktı. Rakibimiz çok güçlü bir takım. Kaliteli oyuncular ve iyi bir koçları var. İkinci yarıda çok fazla top kaybı yaptık. 4. çeyrekte toparlanmaya başladık ve son çeyrekte maçın kaderi belirlendi. Maçın en büyük problemi 19 top kaybı ve yalnızca 3 top çalma yapmamız. Muhtemelen bu da kendi sahamızda oynarken üzerimizdeki baskıdandır. Bunun üzerine çalışmamız lazım çünkü çok ciddi bir sorun. Bir kez daha oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. Müthiştiler. Taraftarlar da harikaydı ve çok güzel bir gece yaşattılar bize. Panathinaikos'a da Yunanistan Ligi'nde başarılar diliyorum. 3. kez Final Four'a kalırken teşekkür etmemiz gereken birçok isim var. İlk olarak Başkanımız Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz, ofiste bizimle çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
 
3-0'lık galibiyetin kendisi için sürpriz olup olmadığı sorulan Obradovic, "Sonucu hiçbir zaman düşünmeden odaklanarak maç maç ilerledik. Bizim için en önemlisi Final Four'a katılmaktı. Bir kulüp ve takım için büyük bir şans bu taraftar. Kendileri bizim için çok büyük bir şans. Buna sahip olmak bir ayrıcalıktır. Kendilerine teşekkür ediyorum" yanıtını verdi.
 
Darüşşafaka ve Anadolu Efes'in şanslarıyla ilgili olarak sorulan soruya Obradovic, "Bu soru beni ilgilendirmiyor. Ben Fenerbahçe'nin koçuyum" diye konuştu.
 
Tecrübeli antrenör, Final Four'un İstanbul'da olmasının kendileri için avantaj yaratmayacağını vurgulayarak, "Taraftarlarımıza güveniyoruz. Berlin'de olduğu gibi her yerde bizi destekleyeceklerdir. Hayat tecrübesi çok önemli bir şey. Biz sadece gün ve gün neler yapabileceğimize bakıyoruz. Play-off serisinde Kalinic bu sene çok iyi oynadı. Gerçekçi olmak gerekirse bu sene iniş çıkış yakalayan Kalinic değildi, neredeyse bütün oyuncular, bütün takım yaşadı bunu. Antrenmanlar çok önemli. İdmanlarda nasıllarsa o şekilde oynuyorlar. Örnek olarak James, antrenmanlarda çok iyiydi ve maçta müthiş oynadı. Antrenmanlar maçların aynasıdır" diye konuştu.
 
Yunan ekibi Panathinaikos Superfoods'un Başantrenörü Xavi Pascual ise, Fenerbahçe'yi tebrik ederek, "Net bir şekilde 3-0 kazandılar. Bizden daha iyilerdi. Başka bir şey demeye gerek yok. Bu noktaya kadar aslında iyi geldik. Takım kimyamız çok iyiydi. İlk maçta çok iyi başlayıp 16 sayı öne geçmiştik. Fenerbahçe'nin öz güveni bu maçı kaybetmemize neden oldu. Aslında bu seriyi kaybetmemizin en önemli sebebi savunmamızdı. Final Four için Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum ve güzel dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.