Fenerbahçe Ülker 66-76 Pınar Karşıyaka

Beko Basketbol Ligi’nin 11. haftası, yedişer galibiyeti bulunan Fenerbahçe Ülker ve Pınar Karşıyaka arasındaki önemli mücadeleye sahne oldu.

Fenerbahçe Ülker 66-76 Pınar Karşıyaka
22 Aralık 2013 Pazar 17:12 tarihinde eklendi, 1.087 kez okundu.



Karşılaşmayı 66-76 kazanan Pınar Karşıyaka, bu galibiyetle rakibinin bir adım önüne geçti.

Maça Bobby Dixon ve Barış Hersek’in başarılı dış atışlarıyla başlayan konuk ekip, ilk iki buçuk dakikayı 2-8 önde geçti. Sonrasında Dixon, Esteban Batista, Barış ve Jon Diebler ile üstünlüğünü sürdüren İzmir ekibi, altıncı dakikaya 14-7 önde girdi. Bu dakikadan sonra savunmadaki direncini artıran Fenerbahçe Ülker, Luka Zoric ve Linas Kleiza ile bulduğu sayılarla 7-0'lık seri yakalayarak çeyreğin bitimine bir dakika kala skoru eşitledi (14-14). İlk çeyrek 16-16 eşitlikle tamamlandı.

Savunmaların ön plana çıktığı ikinci çeyrekte iki takım da daha çok dış atışlarla sayı üretti. İlk beş dakikası 28-28 eşitlikle geçilen çeyreğin sonuna kadar mücadele karşılıklı basketlerle sürdü ve ilk yarı 37-37 sona erdi.

Üçüncü çeyrekte de dengeli giden maçta skor 3 kez eşitlenirken, çeyreğin beşinci dakikasında Ömer Onan'ın üç sayılık basketiyle 46-45 öne geçen Fenerbahçe Ülker, üst üste hücumlardan boş dönen rakibi karşısında Kenan Sipahi ve Kleiza ile bulduğu sayılarla çeyreğin sonuna üç dakika kala 50-45 üstünlük kurdu.

Konuk ekip Pınar Karşıyaka, sonraki iki dakikada etkili savunma yaparak rakibine sayı şansı vermedi ve skoru 50-50’ye getirdi. Dixon’ın çeyreğin son düdüğüyle birlikte gelen basketi, son bölüme girilirken konuk ekibi 53-55 öne geçirdi.

Melih Mahmutoğlu’nun iki üç sayılık isabeti ve Zoric’in basketiyle ev sahibinin 62-58 öne geçmesi, maçın bitimine 6.50 kala Ufuk Sarıca’nın mola almasına neden oldu. Moladan Diebler’ın üç sayılık basketiyle dönen konuk ekip, sonrasında Barış ve Dixon ile de üç sayı çizgisinin gerisinden isabet bulunca farkı beşe çıkardı (62-67).

İki takımın da skor üretmekte zorlandığı sonraki dakikalarda sarı lacivetliler serbest atışlarla farkı üçe indirse de, Dixon’un maçın sonuna 1.34 kala bulduğu üç sayılık atış, avantajı tekrar konuk ekibe getirdi. Ev sahibinin dış atışlarla farkı kapama çabası sonuçsuz kalınca Pınar Karşıyaka sahadan 66-76 galip ayrıldı.

İzmir ekibinde Bobby Dixon 26 sayı, 7 ribaund ve 6 asist ile yıldızlaşırken; Linas Kleiza’nın 17 sayı, 5 ribuaund, Luka Zoric’in ise 12 sayı, 8 ribaundluk çabaları mağlubiyeti önlemek için yeterli olmadı.


CİHAN