Fenerbahçe Ülker 73-76 Barcelona

TOP 16'ya mağlubiyetle başlayan Fenerbahçe Ülker, ikinci maçında Barcelona'yı konuk etti.

09 Ocak 2014 Perşembe 22:39 tarihinde eklendi, 1.070 kez okundu.

Sarı-lacivertliler büyük çekişmeye sahne olan kaşılaşmanın son çeyreğinde Huertas'ı durduramadı ve maçı 76-73 kaybetti.

THY Euroleague TOP 16 turu E Grubu 2. maçında Fenerbahçe Ülker, Barcelona'yı konuk etti. Başabaş geçen karşılaşmanın son çeyreğinde temsilcimiz, Marcelinho Huertas'ın skorer oyununa engel olamadı ve karşılaşmadan 76-73 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker'de Melih Mahmutoğlu ile Bjelica'nın 15'er sayısı yenilgiye engel olamazken, Barcelona'da 23 sayısının 12'sinin son çeyrekte atan Marcelinho Huertas galibiyetin mimarı oldu.

Karşılaşmaya hücumda top kayıplarıyla başlayan Fenerbahçe, rakibinin ilk dakikalardaki 5-0'lık serisine engel olamadı. İlerleyen dakikalarda özellikle Bo McCalebb ile çabuk toparlanan temsilcimiz, ilk 5 dakikayı 11-9 önde geçti. Periyodun sonlarında oyunun kontrolünü tekrar Barcelona'ya kaptıran sarı-lacivertliler, ilk çeyreği 23-18 geride tamamladı.

Barcelona, ikinci periyoda Brad Oleson'un üçlüğü ile başlasa da temsilcimiz, Melih Mahmutoğlu ve Luka Zoric'in etkili oyunuyla geri döndü. Sarı-lacivertliler, 8'e kadar çıkan farkı devrenin bitimine 5 buçuk dakika kala 30-29 ile 1'e kadar indirdi. Çeyreğin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu ve ilk yarı 39-39'luk eşitlikle sona erdi.

Çekişme üçüncü çeyrekte de devam etti. Bu periyotta temsilcimiz Melih Mahmutoğlu ile etkili olurken, Barcelona hızlı hücumlarla skor üretti ve son 10 dakikaya 58-56 İspanyolların üstünlüğü ile girildi.

Karşılaşmanın son çeyreği müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Marcelinho Huertas'ın skorer oyununa engel olamayan temsilcimiz karşılaşmadan 76-73 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla Barcelona grupta 2'de 2 yaparken, Fenerbahçe Ülker henüz galibiyetle tanışamadı.


CİHAN