Fenerbahçe Ülker 83-66 Nanterre

Basketbolda THY Avrupa Ligi A Grubu 5. hafta maçında Fenerbahçe Ülker, Fransız rakibi Nanterre'i 83-66 mağlup ederek gruptaki 5. maçından da galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker 83-66 Nanterre
14 Kasım 2013 Perşembe 23:56 tarihinde eklendi.


THY Euroleague'teki 4 maçından da galibiyetle ayrılan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, Ülker Sports Arena'da Fransız temsilcisi Nanterre'yi ağırladı. Karşılaşmada oldukça etkili olan Fenerbahçe Ülker maçı 83-66 kazanmayı bildi.

Fenerbahçe Ülker bu galibiyetle grubundaki 5. maçından da galibiyetle ayrılarak ilk devreyi yenilgisiz lider tamamladı. Fransız temsilcisi ise 3. yenilgisini aldı.

Karşılaşmaya rakip pota altını kullanarak başlayan Fenerbahçe Ülker, savunmada rakibine kolay sayı şansı verince ilk 5 dakikayı 13 - 10 geride kapattı. Bu dakikadan sonra Bogdanovic'in devreye girmesiyle 9-0'lık seri yakalayan sarı - lacivertliler, 7. dakika içinde üstünlüğü tekrar eline aldı: 19 - 13. Çeyrek sonuna kadar üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker, ilk periyodu 23 - 19 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe sert savunmayla başlayan ve rakibine uzun süre sayı şansı tanımayan Fenerbahçe Ülker, 15. dakika içinde farkı çift hanelere çıkardı: 30 - 19. Oyundaki üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertliler, soyunma odasına 44 - 32 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte hücumda basit top kayıpları yapan Fenerbahçe Ülker karşısında pota altını iyi kullanarak sayılar üreten Fransız temsilcisi, 26. dakikada farkı 6'ya indirdi: 51 - 45. Fenerbahçe Ülker, son çeyreğe 58 - 50 önde girdi.

Son çeyreğe Traore'nin basketleriyle başlayan Nanterre, Daniels'in 3 sayılık basketiyle 36. dakika içinde farkı 4'e indirdi: 65 - 61. Savunmada sertliği artıran ve hücumda rahat sayı bulmaya başlayan sarı-lacivertli takım Bogdanovic'in sayılarıyla bitime 1 dakika 45 saniye kala farkı tekrar çift hanelere çıkardı: 76 - 64. Oyunun sonunda farkı daha da açan sarı - lacivertliler, sahadan 83 - 66 galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR

Basketbol THY Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe Ülker'in Fransız temsilcisi Nanterre ile oynadığı maça sarı-lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Ülker Sports Arena'da oynanan maçta sarı-lacivertli taraftarlar grupta oynanan diğer maçlarda olduğu gibi yine salonun büyük bir bölümünü doldurdu. Taraftarlar, karşılaşmadan önce takımlarına tezahüratlarla ve marşlarla moral verdi. Taraftarlar özellikle Hırvat basketbolcu Bojan Bogdanovic ile genç oyuncu Kenan Sipahi'ye tezahüratlarla destek oldu.

AZİZ YILDIRIM, TARAFTARLARIN ARASINDA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım karşılaşmayı taraftarların arasında izledi. Maçın başlamasına kısa bir süre kala salona futbol takımının teknik direktörü Ersun Yanal ile gelen Yıldırım, taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yıldırım ve Yanal, maçı Fenerbahçe Ülker bencinin hemen arkasında bulunan bölümde takip etti.

Taraftarlar uzun süre Obradovic ve Yanal lehine tezahüratlarda bulundu.

Öte yandan, maçtan önce, Filipinler'de yaşanan Haiyan tayfununda yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


CİHAN