Fenerbahçe Ülker adını TOP 16'ya yazdırdı

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague A Grubu'ndaki son maçında İtalyan Cantu'yu konuk etti.

Fenerbahçe Ülker adını TOP 16ya yazdırdı
13 Aralık 2012 Perşembe 21:59 tarihinde eklendi, 1.004 kez okundu.

 


Sarı-lacivertliler, 'tamam' ya da 'devam' maçında rakibini 77-69 mağlup ederek adını TOP 16'ya yazdırdı.

THY Euroleague A Grubu son hafta maçında Fenerbahçe Ülker ile Cantu, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da karşılaştı. Temsilcimiz, kader maçını 77-69 kazandı ve TOP 16'ya kaldı. 19 sayı üreten Bo McCalebb, galibiyeti getiren isim oldu.
 
Fenerbahçe Ülker, ilk dakikalarda iyi top çeviren rakibi karşısında savunmada büyük sıkıntı yaşadı. Cantu, Marco Cusin'in hücumdaki etkili oyunuyla ilk 5 dakikayı 12-8 önde geçti. Temsilcimiz, periyodun geri kalan bölümünde Bo McCalebb ve İlkan Karaman ile hücumda hareketlense de savunmaya bir türlü çözüm bulamadı ve ilk çeyreği 22-18 geride tamamladı.
 
İkinci çeyreğe katı savunma ile başlayan sarı-lacivertliler, Barış Ermiş'in turnikesiyle 26-25'lik skorla maçta ilk defa öne geçti. Fenerbahçe, ikinci periyotun ilk dakikalarındaki etkili oyununu Ömer Onan'ın hücumdaki performansı ile çeyreğin sonlarına da taşıdı ve ilk yarıyı 43-38 önde kapattı. Ömer Onan ile Bo McCalebb, 10'ar sayıyla Fenerbahçe adına ilk yarının etkili isimleriydi. Cantu'da ise Markoishvili 10 sayı üretti.
 
Temsilcimiz, ikinci çeyrekteki etkili oyunun üçüncü periyodun ilk dakikalarına taşıyamayınca Cantu, farkı eritti. Çabuk toparlanan Fenerbahçe Ülker, ilk 5 dakikayı 49-44'le geçti. Periyodun sonlarında Oğuz'un hücumdaki skorer oyunuyla farkı koruyan sarı-lacivertliler, son 10 dakikaya 60-55 önde girdi.
 
Fenerbahçe son çeyrekte Markoishvili'nin üçlüklerine rağmen farkı korumasını bildi ve maçtan 77-69'luk skorla galip ayrılarak adını TOP 16'ya yazdırdı. Temsilcimizde Bo McCalebb, 19 sayısıyla galibiyeti getiren isim oldu.

Bu sonuçla Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve Beşiktaş'tan sonra adını TOP 16'ya yazdıran 3. Türk takımı oldu.

NTV Spor