Fenerbahçe Universal Avrupa şampiyonu!

CEV Avrupa Voleybol Şampiyonlar Ligi'nin final mücadelesinde Fenerbahçe Universal, Fransız temsilcisi Cannes'ı 3-0 yenerek tarihinde ilk kez bu turnuvada şampiyon oldu.

Fenerbahçe Universal Avrupa şampiyonu!
25 Mart 2012 Pazar 18:26 tarihinde eklendi, 2.091 kez okundu.

Yarı finalde dün güçlü rakibi Rusya'nın Dinamo Kazan takımını 3-1 yenerek finale adını yazdıran ''Sarı Melekler'', final maçında Fransa temsilcisini set vermeden geçerek, Avrupa Şampiyonluğu'nu elde etti.     

Maça iyi başlayan, 1. teknik molayı 7-8 geride geçen Fenerbahçe Universal oyunda üstünlüğü ele geçirerek, 2. teknik molaya 16-12 önde girdi. Bu moladan sonra mücadelesini daha da artıran sarı-lacivertliler önde götürdüğü mücadelenin ilk setini 25-14 kazanmasını bildi. 
    
Maçın ikinci setine de iyi giren sarı-lacivertliler aynı temposunu sürdürürken, dengede giden oyunda 1. teknik molayı 8-7 önde geçti. 2. teknik molayı da 16-13 önde geçen ''Sarı Melekler'', savunmada dikkatli oynayıp, etkili smaçlarıyla üstünlüğünü koruyarak 2. seti de 25-22 kazanıp maçta 2-0 üstünlük yakaladı. 
    
Çekişmeli geçen mücadelede 3. sette Fenerbahçe Universal karşısında bu bölümde daha dirençli görünen Fransa temsilcisi 1. teknik molayı 8-6 önde geçtiyse de rakibinin oyununa etkili servisler ve smaçlarla karşılık veren sarı-lacivertliler 2. teknik molada 16-14 üstünlük yakaladı. Maçın diğer bölümünde de üstün oyununu devam ettiren sarı-lacivertliler, bu seti de 25-20 kazanıp maçtan 3-0 galip ayrılarak, şampiyonluğa ulaştı.