'Fenerbahçe'de özgüvenim arttı'

2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile aynı grupta olan İspanya'nın golcü futbolcularından Daniel Güiza, "Fenerbahçe'de özgüvenim geçen sezona göre arttı" dedi.

02 Eylül 2009 Çarşamba 18:33 tarihinde eklendi.

2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile aynı grupta olan İspanya'nın golcü futbolcularından Daniel Güiza, "Fenerbahçe'de özgüvenim geçen sezona göre arttı" dedi.

İspanya'nın oynayacağı Belçika ve Estonya karşılaşmaları öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Güiza, bu sezon Fenerbahçe'deki performansıyla ilgili soruya "Türkiye'de olmaktan gerçekten çok memnunum. Sezon başı mükemmel oldu. Bir kupa kazandık ve 4 maçta 3 gol attım" yanıtını verirken, bunu "geçen sezona göre özgüveninin artmasına" ve "takım arkadaşlarıyla uyuma" bağladı.

İspanya'nın Dünya Kupası'na katılmak için cumartesi günü Belçika ile yapacağı maçın kilit konumda olduğunu savunan Güiza, "3 puanı alırsak Dünya Kupası'nda olacağız. Bu maç için kafa olarak hazırız ve umarım kazanırız" dedi.

Güiza, İspanya'da Sergio Ramos ve Andres İniesta'nın sakatlıklarından dolayı kadro dışında olmalarını ise "Herkese güvenmek gerek, bu yüzden bu milli takım büyük başarılar elde etti. Onların yerine gelenler, aynısını veya daha iyisini yapacaklar" diye değerlendirdi.

Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde Arsenal'in Celtic'i 3-1 yendiği maçta Arsenalli Eduardo'nun hakemi aldatmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle UEFA tarafından 2 maç ceza almasıyla ilgili soruya da İspanyol forvet, "Bence adil. Zaten eleştirilerle yeterince zorda olan hakemleri aldatmak olmaz. Geçen gün Ronaldinho'nın da böyle bir penaltı pozisyonu vardı. Onu da cezalandırmalılar" yanıtını verdi.