Fenerbahçe'de rota Capello

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk duvarını yıkamadı. Ancak Sarı-Lacivertliler'in alternatif hoca adayı, taraftarı çıldırtacak bir dünya markası: Fabio Capello

Fenerbahçede rota Capello
10 Haziran 2013 Pazartesi 12:43 tarihinde eklendi.
Rusya Milli Takımı’nı çalıştıran İtalyan teknik adam, ilk bakışta ‘bir rüya’ gibi duruyor. Yaşanan gelişmeler ve pazarlık şartları ise çok umut verici. Capello, prensipte ‘evet’ dedi. Fenerbahçe mevcut şartları gözden geçiriyor, büyük buluşma için geri sayım sürüyor.
 
Başkan Aziz Yıldırım, 10 gün önce FANATİK’e yaptığı özel açıklamada, “Henüz hiçbir teknik adamla el sıkışmadım. Yurt içinde ve yurt dışında detaylı bir çalışma yapıyoruz. Fenerbahçeliler’in gönlü rahat olsun. Her şeyin en iyisini yapacağız” ifadesini kullanmıştı. Geride kalan 10 günde yaşananlar, Başkan Yıldırım’ın kararlılığını da ortaya koydu. Bruno Alves’e formayı giydiren, Oscar Cardozo’yu imza atma aşamasına getiren yönetim, teknik direktör konusunda ise kılı kırk yarıyor. Ersun Yanal’la kesin anlaşma sağlanmasına rağmen resmi açıklama yapılmamasının nedeni, dünya markası hocaları ikna çabaları.
 
BAŞKAN, LUCE'Yİ BIRAKMADI
 
Son ana kadar ısrar edilen isim Shakhtar Donetsk’in teknik patronu Mircea Lucescu’ydu. Sarı-Lacivertliler, Rumen teknik adamla yaptığı görüşmelerde belli bir noktaya geldi ancak Ukraynalılar’ı ikna edemedi. Kulübün sahibi ve başkanı Rihak Akhmetov, son 8 yılda 7 şampiyonluk yaşatan Lucescu’yu bırakmadı. Gelen olumsuz haber, Fenerbahçe’nin planlarını yeniden gözden geçirmesine ve çıtayı daha da yükseltmesine neden oldu. Sarı-Lacivertliler’in rotasını çevirdiği isim ise Dünya’nın en iyi 10 teknik adamından biri olarak gösterilen İtalyan efsanesi Fabio Capello. Bu hamle iddialı gözükebilir ancak masadaki formül akla yatkın görünüyor.
 
RUSLARA FİNAL BİLETİNİ GETİRİYOR
 
Rusya Milli Takımı ile 2014 Dünya Kupası Finalleri sonuna kadar sözleşmesi bulunan Capello, yıllık 9 milyon Euro kazanıyor. Ücret çok yüksek, ancak Fenerbahçe’nin yıllık 2.5-3 milyon Euro ile İtalyan hocayı takımın başına getirmesi muhtemel. Bunun yolu da Capello’nun hem Rusya’yı hem de Fenerbahçe’yi çalıştırması. Ruslar, Dünya Kupası Finalleri için bileti kapmak üzere. Capello ve ekibi,  F Grubu’nda 7 maçta 14 puan toplayan Portekiz’i 5 maçta aldığı 12 puanla takipte. Ruslar, Portekiz’le iki maçını da tamamladı ve grupta karşılaşacağı rakipler İsrail, Azerbaycan, Kuzey İrlanda ve Lüksemburg gibi kendi kalibresinde olmayan ülkeler.
 
MİLLİ MAÇ ARALARINDA OLMAYACAK
 
Kısacası, Rusya’nın 2014’te Brezilya’daki finallere gitmesinin önünde hiçbir engel yok. Capello’nun elini Rusya Futbol Federasyonu’na karşı güçlendiren faktör de bu. İtalyan teknik adamın 2014 yazına kadar Rusya ile Fenerbahçe’yi birlikte çalıştırması masadaki formül. Sarı-Lacivertliler, İtalyan hocanın milli maç aralarında takımdan ayrı kalmasına çok soğuk bakmıyor. Dünya Kupası Finalleri ise liglerin tatile girdiği döneme geliyor. Bu şartlarda Capello’nun hem Rusya’yı hem de Fenerbahçe’yi çalıştırması uzak bir ihtimal görünmüyor. Son noktanın önümüzdeki günlerde konması bekleniyor.
 
Fanatik