Fenerbahçe'de 'SAP' dönemi

Kurumsallaşma yönünde adımlar atan Fenerbahçe Spor Kulübü, kurumsal ve mali süreçlerini, kaynak planlama yazılımı olan SAP sistemi ile yönetecek.

Fenerbahçede SAP dönemi
29 Mart 2013 Cuma 15:52 tarihinde eklendi, 1.338 kez okundu.

 

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tüm kurumsal çalışmalarını profesyonel bir şeffaflıkla yürütme yönündeki çalışmalarına hızla devam ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye ve dünyadaki dev şirketlerin tercih ettiği SAP ile Fenerbahçe, tüm kurumsal, finansal, bütçeleme, insan kaynakları ve raporlama süreçlerini tek bir sistem üzerinden yürütecek ve anlık takip esnekliği kazanacak.
 
Projeyi SAP Türkiye’nin en büyük iş ortaklarından olan itelligence Türkiye işbirliği ile hayata geçirecek olan Fenerbahçe, tüm mali, finansal, insan kaynakları ve satın alma süreçlerini tek bir sistemde izleyebilecek. Böylesi bir teknoloji yatırımı bir spor kulübü tarafından Türkiye’de ilk kez yapılıyor. SAP çözümü sayesinde Fenerbahçe yönetimi ve paydaşları, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği ve bağlı 9 şirketin tüm mali süreçlerini anlık olarak takip edebilecek." 
 
Projeyle ilgili olarak Fenerbahçe Spor Kulübü CEO’su H.Hasan Yılmaz da konuyla ilgili olarak, "Bugün kurumsallaşma çalışmalarımız için önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Güncel ve doğru veriye gerçek zamanlı erişimin büyük önem kazandığı günümüzde kurumların yenilikçi bilgi teknolojileri çözümlerine olan ilgisi giderek artmakta. Bu anlamda, Fenerbahçe’nin kurumsallaşmasında dev bir adım olan SAP projesi ile mali işler, finans, bütçe, insan kaynakları, satınalma, veri ambarı, raporlama gibi süreçler anlık takip edilerek departmanlar arası veri bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor. Böylece, tüm bu kurumsal verinin Fenerbahçe yönetimine katkı sağlayacak şekilde analiz edilmesi ile, finansal şeffaflık sağlanacak ve geleceğe ışık tutan karar destek mekanizmaları oluşturulacak." bilgisini verdi
 
 
SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ise "Fenerbahçe Spor Kulübü’nün SAP kullanmaya başlayacak olması çok heyecan verici bir gelişme. SAP olarak müşterilerimize hızlı, akıllı ve öncü çözümler sunmak ve işlerinde değer yaratmak en büyük hedefimiz. Fenerbahçe Spor Kulübü, hız ve zeka gibi kavramların yalnızca sportif anlamda değil, kurumsal anlamda da kendisi için büyük önem taşıdığını SAP sistemine geçiş yaparak bir kez daha ortaya koymuş bulunuyor. Dünyanın önemli spor kulüplerinin de kullandığı SAP teknolojisi sayesinde çok daha hızlı ve verimli bir kurumsal yapıya sahip olacak Fenerbahçe Spor Kulübü’nün, aynı zamanda Türk sporu açısından da büyük bir yeniliğe imza attığını söylemekten mutluluk duyuyorum." şeklinde konuştu.
 
Bu tarihi ortaklığın sadece Fenerbahçe açısından değil, Türk sporu açısından da çok önemli bir hamle olduğunu söyleyen itelligence Türkiye CEO’su Savaş Komban da "Fenerbahçe gibi dünya  devi bir kulüple  işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Nisan ayında başlayacağımız projemizi 6 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlamayı hedefliyoruz." dedi

CİHAN