Fenerbahçe'den Fred açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, doping testi pozitif çıkan Fred ile ilgili UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu'na yapılan başvurunun reddedildiğini, karara karşı yasal başvuru haklarının saklı olduğunu açıkladı.

Fenerbahçeden Fred açıklaması
04 Ağustos 2015 Salı 19:41 tarihinde eklendi.
İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübü, doping testi pozitif çıkan Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı futbolcusu Fred ile ilgili UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu'na yapılan başvurunun reddedildiğini, bu karara karşı yasal başvuru haklarının saklı olduğunu açıkladı.
 
Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla oynadığımız UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu karşılaşmasında forma giyen rakip takım oyuncusu Fred ile ilgili UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu'na yaptığımız protestomuzun reddedildiğine ilişkin UEFA tarafından kulübümüze bilgilendirme yapılmıştır. Bu karara karşı yasal başvuru hakkımız saklıdır" denildi.
 
Açıklamada ayrıca, "Fred'in rövanş maçında oynama uygunluğunun olup olmadığına dair, UEFA tarafından tarafımıza herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır" ifadesi kullanıldı.
 
Brezilya Futbol Konfederasyonu, geçen hafta yaptığı açıklamada, Fred'in 2015 Copa America'da yasaklı madde olan "hidroklorotiyazid" kullandığını duyurmuştu.