Fenerbahçe'den taraftarına uyarı

Fenerbahçe Kulübü, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lazio ile 4 Nisan Perşembe günü İstanbul'da oynayacakları maçın UEFA tarafından "Yüksek riskli müsabaka" kategorisinde değerlendirildiğini belirterek, taraftarlarına uyarıda bulundu.

Fenerbahçeden taraftarına uyarı
01 Nisan 2013 Pazartesi 22:27 tarihinde eklendi, 1.012 kez okundu.

 

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklama şu şekilde: 
 
"Takımımızın, 4 Nisan 2013 Perşembe günü Lazio ile yarı final yolunda oynayacağı tarihi maçta, bugünün ve yarının galibiyetlerinin en büyük payı olmak için hep birlikte Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda olacağız. Tarihinin en zor süreçlerinden en güçlü halde çıkmayı başaran bu büyük aile; adıyla, takımıyla, taraftarıyla sağladığı birliktelik sayesinde sayısız başarılar elde etti ve şimdi yine hep birlikte tarihin bir başka kapısını açmak için hazırız.

Ancak hepimizin çok iyi bildiği gibi UEFA maçlarında yaşanan önemli disiplin ve güvenlik ihlalleri sebebiyle kulübümüz çok ciddi bir yaptırımla karşı karşıya kalarak, alın teriyle kazandığı başarıları, bu ihlaller sebebiyle kaybetmenin eşiğine gelmiştir.

Büyük Fenerbahçe’nin bu büyük taraftarı, daima, takımının iyi gününde yanında olmakla birlikte, kötü gününde de ayağa kalkmasındaki en önemli faktör olmuştur ve bundan sonra da böyle olacaktır. Çok iyi bilinmelidir ki, UEFA'nın "Yüksek Riskli Müsabaka" kategorisinde değerlendirdiği Fenerbahçe SK -SS Lazio karşılaşmasında yaşanabilecek en ufak bir disiplin ve güvenlik ihlali, takımımızın emin adımlarla yürüdüğü Amsterdam yolunda geri dönülemez bir yaptırıma sebep olacak, takımımız Avrupa’dan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. 
 
Bu nedenle, siz sevgili taraftarlarımızdan beklentimiz, hep birlikte 90 dakika boyunca, bitmez tükenmez bir destekle takımımızın arkasında olmanız; stadyum girişimde güvenlik görevlileri tarafından alınacağı için stada gelirken yanınızda bozuk para taşımamanız; sahaya kesinlikle yabancı madde atılmamasını sağlamanız; maytap, meşale ve bu tür yanıcı ve yaralayıcı maddeleri kesinlikle kullanmamanız, kullananları engellemeniz ve bu konuda direniş gösterenlerin ivedilikle güvenlik birimlerine bildirmeniz; rakip takım taraftarlarının olası provokasyonuna karşı sakin kalarak sadece ve sadece Fenerbahçemize destek olmanızdır." 

DHA