"Fenerbahçeli bir deliyim"

Taraftarı yeniden ayağa kaldıracak açıklamalar yapan Ali Koç, camiayı mest etti

Fenerbahçeli bir deliyim
04 Nisan 2012 Çarşamba 09:13 tarihinde eklendi, 2.177 kez okundu.

 

Zor günler geçiren taraftarları yeniden ayağa kaldıracak açıklamalar yapan F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç, lider duruşuyla tüm camiayı mest etti.
 
“Ailem doğal olarak devam etmemi istemiyor. F.Bahçe benim şahsi aşkım. Yaşanılanlar, korkacak bir şeyim olmasını gerektirmiyor. Bunun muhasebesini yaptım. Ama bende de bir delilik var. Ne yapacağım belli olmaz.”
 
F.BAHÇE’NİN Şampiyonlar Ligi’nden elenmesinin ardından mikrofonların başına geçen ve gözyaşlarını zor tutarak camiaya sesleyen Ali Koç, o konuşmasıyla taraftarların kalbine kazınmıştı.. Ve o Ali Koç, önceki gün TV 8 ekranlarında, kendisini izleyen sarı-lacivertli taraftarlara yine aynı duyguları yaşatarak, adeta camiayı ayağa kaldırdı. Şekip Mosturoğlu ile birlikte TV8 ekranlarına çıkan Koç’un sözlerini sizin için derledik.. İşte başlıyoruz:
 
“BU süreçte biz öne atıldık, diğer ciddi iddialar geri planda kaldı. Basında 19, iddianamede 13 maç yer aldı. F.Bahçe ilgili şöyle, böyle yapıldı denildi. Tapelerin çoğu buharlaştı. TFF’nin tutumuna bakınca, 3 Temmuz’dan bu yana bize yaptıklarını görünce; F.Bahçe taraftarının takımını sahiplenmesini anlamak zor değil.
 
‘BEŞİKTAŞ’LA ÇOK YAKINIM’
 
UEFA’ya biz bunun içinden çıkamıyoruz. Gelin siz bu işe el atın dediler. Mesela Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ne gitmesi. TFF sonradan öğrendiğini söyledi. Kuralları açık. TFF, bir takımı göndermezse ikinci takım gider; ama TFF bunu bile bilmediğini ifade etti.”
 
DOĞRUYU söyleyeyim, başkanlıktan korktum. Ürktüm bu süreçte. Benim de gözümün üstünde kaşım var. Ailem doğal olarak devam etmemi istemiyor. F.Bahçe benim şahsi aşkım. Yaşanılanlar, korkacak bir şeyim olmasını gerektirmiyor. Bunun muhasebesini çok yaptım. Ama bende de bir delilik var. Ne yapacağım belli olmaz. Biz çok fazla göz önünde olması seven bir ailesi değiliz.
 
NE olursa olsun bizim ailemiz içerisinde de bazı fikir ayrılıkları var. F.Bahçe’deki görevimden dolayı da fikir ayrılıkları oldu. Babam Beşiktaş ancak bütün maçların hepsini seyrediyor. Benim de Beşiktaş camiasına büyük bir sevgi ve saygım var. Aynı şekilde ben de Beşiktaş camiasında büyük bir saygı görüyorum. Vehbi bey hayatta olsaydı belki de ben bugün F.Bahçe’de görev alamazdım.”
 
‘Başkan aday olursa kimsenin şansı yok’
 
-“BAŞKANIMIZ adaylığını koysa, başka adayın şansı yok gibi. 13 yılda F.Bahçe’nin sportif ve ekonomik olarak nerelere geldiği aşikardır. Sadece futbol değil, son 5 senede sportif açıdan inanılmaz ivme yakaladık. 5’te 5’i iki kez kaçırdık. Rakiplerinin çok önünde bir performans sergilemekteydik. F.Bahçe’nin 30 Haziran’da 71.25 TL olan hisse değer, Ağustos’ta 34’e geriledi. Şimdi ise 50’nin üstüne çıktı.”
 
‘Medyanın yatağına bir kez girersen, çıkamazsın’
 
“MEDYA artık Türk futbolunu yönetir hale gelmiş maalesef.. Bu konuda ölçüler kaçmış durumda.. Örneğin M.Ali Aydınlar Federasyonu döneminde, TFF’nin hangi kararları alacağını bazı gazetecilerin attığı tweetlerden okur hale gelmiştir.. Demek ki o zamanki federasyon, bazı gazetecilerle yakınlık kurarak bilgiler aktarıyordu.. Bu çok yanlış.. Çünkü medyanın yatağına bir defa girerseniz ve bu tip ilişki kurarsanız bir daha o yataktan çıkamazsınız..”
 
‘Kim men ettiyse gününü görecek’
 
-“İNŞALLAH en kısa sürede bu günleri geride bırakırız. Sadeece adil bir müdafa süreci istemiştik. Gereksiz bir ceza yedik ve bunun tahribatını yaşıyoruz. Benim için öncelik itibarımızın zedelenmesi. Maddiyat ikinci planda. Ben savunma hakkımı kullanmadan, TFF de elinde belge olmadan haksız yere men etti. Kim men etmişse, onlarla yargıda hesaplaşacağız.”
 
‘Suçu kabul edin’ diyen TFF, çok saçmaladı
 
“KRİZİ nasıl yönettiğimizi zaman içerisinde anlayacaksınız. Bizi tedbiren düşürün dedik. Zaten savunmamız dinlenmiyor bile. En azından verilecek bir ceza varsa çekelim diye düşündük. Yazı yazın dediler. Biz değil, onlar yapabilir bunu. Bize suçunuzu kabul edin falan dediler, saçma sapan şeyler dile getirdiler.”
 
‘Trabzon’un isteği tamam da G.Saray’a ne oluyor?’
 
“SPORA büyük hizmet eden kurumlar orta yolu bulmalı. Aynı gemideyiz sonuçta. İş bu boyuta çıkmamalı. Trabzonspor’un kupa beklentisi var, açıklamaları anlaşılabilir. G.Saray’ın bu durumda en azından kanıt olmadan söylemlerde bulunmaması gerekirdi. Sonuçta F.Bahçe’siz G.Saray, G.Saray’sız F.Bahçe olmaz.”
 
‘Bu süreç kulübü geriletecektir’
 
-“ŞU anki değerimiz 741 milyon dolar. Üç rakibimiz 750 milyon dolar. Ekonomik olarak nerelere geldiğimizi gösteriyoruz. İmkan olsa rakipleri konuşmam bile. Aziz Yıldırım döneminde F.Bahçe çağ atlamıştır. Üç gün daha vaktimiz olsa 150 milyon TL’lik tahvil daha satılmıştı. Tabii yaşadığımız süreç kulübü geriletecektir.”
 
‘Trabzonspor’u Aykut hocadan öğrendim’
 
“UEFA kuraya katılacak takımlara bizi de eklemişti. Bir saat sonra TFF’nin kararı sonrası F.Bahçe’yi turnuvalardan çekti. ‘TFF iradesi ve sorumluluğu ile alınmış bir karardır’, dedi UEFA. Bizi buradaki arkadaşlar men etmiş. Trabzon’un Devler Ligi’ne alındığını Aykut Hoca’dan öğrendim.”
 
‘Ünal Aysal’ın seviyesi buysa diyecek laf yok’
 
-“Ünal Aysal benim yaptığım açıklamalar için ‘Gençliğine veriyorum’ demişti. Ben Kadıköy’de yaşanan olaylardan sonra yaptığım açıklamada bir çok şey söyledim. Aysal sadece bu seviyede cevap veriyorsa diyecek bir şey yok. Aysal’ın beni genç görmesi büyük iltifat. Akıl yaşta değil baştadır. Eylemleriyle söylemleri birbirini tutmadığı için açıklama yaptım.”
 
‘Aydınlar kimseye danışmadığı için!’
 
“F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım ise ona danışırız. (Mehmet Ali Aydınlar’ı kastederek) O kimseye danışmadığı için ona garip geliyor. Bunun yadırganmasını yadırgıyorum. Biz zaman zaman danıştığımızda ‘Siz nasıl biliyorsanız öyle yapın’ diyor. Başkanın liderlik tarzı kuvvetlidir. Herkese danışır, çıkan karara inanmazsa bazen inandığı yolda devam eder.”
 
‘Şampiyonluk şansımız ilk haftadaki kadar’
 
“PLAY-OFF sistemi yayıncı kuruluşun fikridir. Federasyon bile play-off’u televizyonlardan öğrendi. Şimdi önümüzde 6 tane derbi var. Şampiyonluk şansımızı ligin ilk haftasına nasıl görüyorsam, aynı görüyorum. En büyük rakibimiz lider G.Saray’dır.”
 
‘Alex’in yeri çok ayrı’
 
“ALEX’İN F.Bahçe’de çok özel bir yeri var. Bir kere çok büyük futbolcu. Ama bu süreçte önemli bir kaptanlık yaptığını gördük. Kendisi kulübün artık sembol ismidir.”
 
‘Adam gibi adam Gerets’e çiçek yollamıştım’
 
“BİR F.Bahçe maçında G.Saray Teknik Direktörü Eric Gerets kaşından yaralanmıştı. Gerets ertesi gün işi mizaha vurdu, ‘Arkadaş iyi nişancıymış’ dedi. Ben kendisine mektup yazdım. ‘Liderliğine hayran kaldım, seni tebrik ederim’ diye, çiçek de yolladım.”
 
‘Lugano bu kez gitmek istedi’
 
-“SONUÇ olarak Lugano Uruguay’dan şampiyon olarak döndü. Her dönemde Lugano için bazı teklifler vardı ancak biz mümkün olduğunca onu elimizde tutmak istedik. Ancak bu kez kendisi tarafından bir talep gelince biz de ekonomik dengeleri göz önünde tutarak takımdan ayrılmasına izin verdik.
 
‘Niang’a 4 yıl için 18 milyon Euro verdiler’
 
-“NIANG çok karakterli. Bu olay olmadan önce Diawara’yı istiyordu. Daha güçlü olmamızı talep ediyordu. Bir gün menajeriyle birlikte geldi. Dedi ki ‘Bana teklif var.’ 4 yıllık 18 milyon Euro önermişler. Bizde de 9 milyon Euro’luk sözleşmesi vardı. İstemeye istemeye Katar’a gitti.”
 
TWİTTER
 
ALİ KOÇ PATLAMASI: ADAMIN ‘BIGBANG’iSiN!
 
bsakarcan: Aziz Yıldırım > Ünal Aysal, Ali Koç > Adnan Öztürk , Aykut Kocaman > Fatih Terim , Alex > Sabri , Birsel > Işıl vs vs.. F.Bahçeli olmak ne güzel bir şey!
 
papazincayiri: Ali Koç iki tane daha canlı yayına çıkıp, seçime girse CHP’den çok oy alacak.
 
tolgazengin: Silivri’de dize kadar çamurların içinden yürüyerek taraftar çadırına gelip tarafftarlara teşekkür eden F.Bahçeli.
 
kerimtrkr: 3 temmuz sureci itibariyle kardesten, abiden öte oldun..
 
mehmetsahinside: Adamın ‘bigbang’isin.. Daha madde diye bir şey yokken yoktan var olmaya neden olan şeyin başlangıcısın.
 
Srht9: Ali Koç bizde futbol oynasa bir sezonda 150 gol atsa bu kadar sevilmezdi herhalde. Seviyoruz seni adamın hammaddesi.