Fenerbahçe'nin cezası kesinleşti

Fenerbahçe, Şükrü Saracaoğlu'ndaki Viktroia Plzen maçını seyircisiz oynayacak.

Fenerbahçenin cezası kesinleşti
11 Mart 2013 Pazartesi 18:49 tarihinde eklendi, 1.176 kez okundu.

 

UEFA Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin 1 maç seyircisiz oynama cezasıyla ilgili yaptığı itirazı reddetti.
 
Sarı lacivertli kulüpten yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
 
"Kulübümüzün, ilgili disiplin ve güvenlik maddelerine aykırı bir şekilde yaşanan saha ve tribün olayları sebebiyle UEFA tarafından aldığı cezaya ilişkin duruşmalı savunmayla yaptığımız itiraz reddedildi. Bu karar doğrultusunda, 14 Mart Perşembe günü sahamızda oynayacağımız Viktoria Plzen karşılaşması seyircisiz oynanacaktır." 
 
FENERBAHÇELİ YÖNETİCİLER, UEFA TAHKİM KURULU'NA SAVUNMASINI VERDİ
 
Fenerbahçe, 1 maç seyircisiz oynama cezasıyla ilgili UEFA Tahkim Kurulu'na duruşmalı savunma verdi.
 
Fenerbahçe, taraftarının neden olduğu olaylar nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'nde Bate Borisov maçını seyircisiz oynamıştı. Seyirci olmamasına rağmen stat dışından saha içerisine atılan 'işaret fişekleri' nedeniyle sarı-lacivertliler UEFA tarafından 1 maç daha seyircisiz oynama ve benzer bir durumun 2 yıl içerisinde tekrarlanması halinde Avrupa kupalarından men edilme cezası ile karşı karşıya kalmıştı. Önce bu karara itiraz edildi.

Bugün ise Fenerbahçe'nin hukuktan sorumlu iki yöneticisi Tolga Deniz Aytöre ve Şekip Mosturoğlu karara itirazın ardından savunma yapmak üzere Nyon'a gitti. Öğleden sonra TSİ 16.00'da başlayan savunma, yaklaşık 2 saat sürdü. UEFA Tahkim Kurulu'na duruşmalı savunma yapan Fenerbahçeli yöneticiler, yanlarında 5 adet CD, polis raporlarını ve gözaltına alınan taraftarların sorgu metinlerini götürdüler.
 
Sarı lacivertlilerin asıl hedefinin, "2 yıl tekrarı halindeki 1 yıllık men cezasını" ortadan kaldırmak olduğu öğrenilirken, UEFA Tahkim Kurulu'nun kararını bu akşam vermesi bekleniyor. 

DHA