Fenerbahçe'ye ceza yolda

İnönü Stadı’ndaki derbide dışarda kalan taraftarların kapıları kırarak içeri girmesi, F.Bahçe’nin başına iş açacak. Hazırlanan ağır rapor nedeniyle 1 maç ceza yolda..

Fenerbahçeye ceza yolda
29 Ekim 2011 Cumartesi 11:00 tarihinde eklendi.

 

Beşiktaş derbisinde taraftarların stat kapılarını kırarak maça girmeleri nedeniyle F.Bahçe’ye 1 maç seyircisiz oynama ya da çok ağır para cezası geleceği öğrenildi.
 
Temsilciler Turgay Polat ve Yaşar Çatal, dün TFF’ye gönderdikleri raporda, “2. dakikada güvenlik önlemlerinin yeterince sağlanamaması nedeniyle yaklaşık 800 taraftar kapıları kırdı. Maç 2. dakikada durdu. Tribünlerde büyük dalgalanmalar oldu. Bazı taraftarlar ezilme tehlikesi yaşadı. Çok vahim olaylar yaşanabilirdi” ifadelerine yer verdiler.
 
İnönü Stadı’nda 16 turnikenin bozuk olması nedeniyle girişte sıkıntı yaşandığı, birkaç turnikenin de eski bilet gösterilmesi nedeniyle arızalandığı bildirildi. Dün Disiplin Kurulu’na gönderilen F.Bahçe’den bugün savunma istenecek.
 
STÜDYODA 70 BİN DOLAR HASAR VAR
F.Bahçeli taraftarların yayıncı kuruluşun stüdyosuna yapılan saldırı sırasında camların kırıldığı, çok değerli bazı makinelerin kullanılamaz hale geldiği ve 70 bin dolarlık maddi hasarın olduğu öğrenildi.
 
KAPIYI AÇAN BEŞİKTAŞLI MI?
F.Bahçeli birkaç taraftarın, emniyet yetkililerine İnönü’de eski açık tribünün altındaki kapıyı üzerinde Beşiktaş eşofmanı olan birinin açtığını söylemesi yönetimi harekete geçirdi. Yönetimin o saatte kapıda kimin görevli olduğunu araştırdığı öğrenildi. Bu arada Sarı-Lacivertli taraftarların stada girişte Beşiktaş Müzesi’ne de zarar verdikleri ortaya çıktı. Bu zarar, F.Bahçe’dan tahsil edilecek. Basın Sözcüsü Mete Düren “Ya sahaya girselerdi, o zaman tüm taraftar aşağıya inerdi. Faciadan dönüldü” dedi.