Fenerbahçe'ye göre hakemler hatalı

Fenerbahçe Kulübü'den yapılan açıklamada, ligin geride kalan 9 maçlık bölümüne bakıldığında iyi niyeti aşan hakem hatalarının olağanüstü boyutta olduğu savunuldu.

Fenerbahçeye göre hakemler hatalı
01 Kasım 2011 Salı 17:34 tarihinde eklendi.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Kardemir Karabükspor arasında yapılan maçın hakemi Aytekin Durmaz'ın yönetimi tartışılırken, sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden, "Güzel oyun için temenniden fazlası gerekiyor" başlığıyla yapılan açıklamada, "90 dakika içinde gelişen, geride kalan ve tartışılan pek çok pozisyona dair farklı yorum ve değerlendirmelerin olması, spor kamuoyunun kendi çok sesliliğinde normal görülebilir. Ancak ligin geride kalan 9 haftasına bakıldığında, iyi niyeti aşan hakem hatalarının çokluğu normal karşılanamayacak kadar olağanüstü. Taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin ortak görüşü, can yakan hakem hatalarının gelecek için de endişe verici boyutlara ulaşmış olması" denildi. 
    
Son yıllarda Türk futbolunun gelişme kaydettiği ancak hakemlerin bu gelişime ayak uyduramadığı savunulan açıklamada, "Son yıllarda Türk futbolunun kaydettiği gelişmeler herkesçe malum. Buna karşın hem ulusal hem uluslararası alanda, son yıllarda daha başarılı sonuçlar elde ediyor olmamıza karşın, hakemlerimizin bu gelişimin bir parçası olamadığını üzülerek görüyoruz" şeklinde ifadeler kullanıldı. 
    
Avrupa'nın en önemli liglerinden biri olduğu ifade edilen Spor Toto Süper Lig'in ilk 9 maçlık bölümünde yaşanan hakem hatalarının bu durumun açık bir işareti niteliğinde olduğu ileri sürülerek açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
    
"İyi niyeti aşan hataların bu kadar sık olmasının bir izahı ve yaptırımı olmalıdır. Son olarak dün, takımımızın, lehine ve aleyhine verilen hakem kararları bir maçın sonucunu daha etkileyecek, maçın seyir zevkinin önüne geçecek hatalar zincirine dönüşmüştür. Maç sonuçlarından fazlasını, tribünlerin, milyonlarca futbolseverin iç dünyasını etkileyecek kararlar alan hakemlerin, gerek fiziki gerekse psikolojik olarak bu mesleği yapmaya muktedir kişiler arasından seçilmesi, yetersiz ve yeteneksiz hakemlerin ayıklanması şarttır. Arzu edilen güzel oyun ortamının yakalanması için bu sorunun çözülmesi şarttır."