Fenerbahçe'ye yeşil ışık

Galatasaray Kulübü, bu akşamki şampiyonluk kutlaması davetini iptal eden Fenerbahçe Kulübü'nün, amatör dallarda şampiyon olan öteki branş sporcularının da katılımıyla ilerleyen günlerde başka bir organizasyon yapılması teklifine olumlu yanıt verdi.

Fenerbahçeye yeşil ışık
15 Nisan 2014 Salı 21:06 tarihinde eklendi.
Galatasaray Kulübü'nün, Kadın Basketbol Takımı'nın Galatasaray Adası'ndaki şampiyonluk kutlaması için Fenerbahçe Kulübü'ne yaptığı davet mektupları ve Fenerbahçe'nin yanıtı şöyle;
 
"Sayın Hasan Yılmaz;
 
Fenerbahçe Spor Kulübü CEO
 
Bir Avrupa Şampiyonluğu Finalini birlikte oynayarak ulusumuzun yıllardır özlediği tarihi bir başarıyı gerçekleştirdik.
 
Kaçınılmaz olarak her maçın bir kazananı bir de kaybedeni var. Ama bu finalin her iki Türk takımının da gururu olması bu defa bir ilki gerçekleştirdi ve sonunda iki kazanan ekip aynı zamanda oluştu.
 
15 Nisan Salı akşamı Galatasaray Adası'nda FIBA Euroleague Kupasını ülkemize getirmiş olmayı kutlarken tüm idari, teknik ekip ve sporcularınızla birlikte olmak, birlikte gururlanmak, Türk spor tarihinde yepyeni bir sayfayı birlikte açmak isteriz. 
 
Beraberliğinizden mutluluk duyacağız.
 
Pazar günü ezeli rakibimizdiniz.
 
Bugün ve her zaman ebedi dostumuzsunuz.
 
Lutfi Arıboğan
 
Galatasaray İcra Kurulu Başkanı
 
Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi Hakkı Hasan Yılmaz;
 
"Öncelikle nazik ve içten davetiniz için memnuniyetlerimizi sunarız. Gerek davetinizin ilgili organizasyonla aynı gün olması gerekse bu samimi ve önemli davete bu süre zarfında yönetici ve sporcu bazında hak ettiği katılımın fiilen mümkün olmaması nedeniyle, nazik davetinize bugün katılamayacağımızı bildirmek isteriz.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sporun kardeşlik ve barış olgusuna işaret eden ve gerginliği ortadan kaldırmayı amaçladığına yürekten inandığımız bu nazik ve içten davetinize kayıtsız kalmamızın bizlere tarihi bir sorumluluk yükleyeceği düşüncesiyle bu akşamki organizasyonunuzu iptal ederek, iki büyük camianın idari, teknik sorumluları ve sporcularının katılımlarını sağlamak, izniniz ve onayınızla tüm masrafları kulübümüz tarafından karşılanmak üzere, CEV Cup Şampiyonu Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, CEV Challenge Cup Şampiyonu Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, Euroleague ikincisi Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, ETTU Şampiyonlar Ligi ikincisi Fenerbahçe Masa Tenisi Takımı ve Fenerbahçe Futbol Takımımız ile Euroleague Şampiyonu Galatasaray Odeabank takımınızın başarılarını bir arada, kardeşçe ve tarihe not düşercesine birlikte kutlama teklifimizi kulübümüz adına sizlere sunarız.
 
Sporun barış, kardeşlik ve birliktelik olduğunu, amaçlanan kültür düzeyine ancak bu tür ortak kutlamalarla ulaşabileceğimiz yolundaki kaygılarınızı yürekten paylaşmakla birlikte, kulübümüze ilettiğiniz davetle aynı saygı ve samimiyet çerçevesindeki davetimizin tarafınızdan kabul edileceğinden şüphemiz olmadığını ifade etmek isteriz. Türk sporuna örnek teşkil edecek bu gecenin gerçekleşmesine yönelik teklif ve öneriler ile tamamen kulübünüz uhdesine bıraktığımız yer ve zamanlama hususlarının tespit ve tayini için tarafınızdan acil cevap beklediğimizi bildirir, saygılarımı sunarım.
 
Sayın Hasan Yılmaz;
 
Fenerbahçe Spor Kulübü CEO
 
Türk spor tarihinde yepyeni bir sayfayı açmayı hedefleyen samimi davetimize, aynı samimiyetle vermiş olduğunuz nazik cevaptan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz.
 
Organizasyonun kapsamının genişletilerek, tüm amatör dallardaki başarılı sporcuların ortak katılımıyla gerçekleşmesi yolundaki öneriniz; hem amatör sporcularımızın teşviki, hem de ebedi dost, ezeli rakip olan iki kulüp arasındaki dostluk köprülerinin amatör bir heyecanla tesisi açısından tarafımızca da son derece olumlu karşılanmıştır.
 
Ancak, gerçekleşmesine saatler kalmış olması nedeniyle, bu akşamki organizasyonumuzun iptalinin mümkün olmadığını anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.
 
Söz konusu önerinin, sezon sonunda, zamanını ve mekânını ortaklaşa belirleyeceğimiz şekilde, yazınızda belirtilen amatör sporcularımızın katılımıyla, daha hazırlıklı biçimde organize edilmesinin, Türk sporunun gelişimine ve kardeşliğimize katkıda bulunacağına inanıyoruz. 
 
Bu konudaki temaslarımızı sürdürme irademizi ortaya koyarken; bu akşam ki davetimizin de geçerli olduğunu tekrarlar; katılımınızla, bu konuda farklı beklentiler içinde olanları şaşırtabilme umuduyla, sizleri aramızda görmekten gerçek bir mutluluk ve onur duyacağımızı bir kere daha belirtmek isteriz.
 
Saygılarımızla...
 
Lütfi Arıboğan
 
Galatasaray İcra Kurulu Başkanı...

DHA