"Fenerbahçe’yi çok iyi yerlere taşıyacağız"

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, sarı - lacivertli takımı çok iyi yerlere taşıyacaklarını söyledi.

Fenerbahçeyi çok iyi yerlere taşıyacağız
06 Şubat 2013 Çarşamba 12:19 tarihinde eklendi.

 

Fenerbahçe Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Mehmet Topal, Avrupa'da futbol oynamanın hayatına çok şey kazandırdığını belirterek, "Futbolum adına bütün eksiklerimi orada tamamlamaya çalıştım. Çünkü orada futbolcunun eksiklerini daha iyi görüyorlar. Benim hayatımdaki en önemli noktalardan birisi Valencia’ya gitmemdi. Futbolum adına bana çok şey kattı. Hala eksiklerim olabilir ancak burada da hocalarımız vasıtasıyla onları gidermeye çalışıyorum." şeklinde konuştu.
 
Mehmet Topal, "Avrupa’da oynanan futbol ile Türkiye’de oynanan futbol arasında sence ne gibi farklar var?" şeklindeki bir soruya, "Bence çok fark var Avrupa ile bizim aramızda. Ancak Türk futbolunun son dönemde çok ilerleme kaydettiğini düşünüyorum. Burada biraz daha pozisyon koruma ve oyuna sadık kalma anlamında futbol oynamalıyız diye düşünüyorum. Avrupa’da insanlar maçlara gelirken stres atmak ve zevk almak için geliyorlar. Bu yüzden Avrupa’da futbolcu üzerinde baskı yok. Örnek verirsek sinema izlemeye gelir gibi geliyorlar ve hem iyi günde hem de kötü günde destek olmayı çok iyi başarıyorlar. Bu yönleri öne çıkarabiliriz." cevabını verdi.
 
Fenerbahçe'yi tercih etmesindeki faktörlerin sorulması üzerine Topal, "Büyük bir camia tarafından sürekli istenmek gerçekten çok onur verici bir duygu. Hem Fenerbahçe’nin duruşu, hem de hoca ve camianın futbola bakışının bende çok büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Ben de bu camiada olmak için gücümün sonuna kadar mücadele edeceğim." şeklinde konuştu.
 
TOPAL'DAN GENÇLERE DESTEK
 
Genç futbolcu Salih Uçan'ı değerlendirmesi istenen Topal, "Büyük camiada top oynamak gerçekten kolay değil. Her zaman güçlü olmanız gerekmektedir. Salih, Recep, Beykan ve altyapıdan gelen diğer arkadaşlarımız da çok yetenekliler. Bizler elimizde olan değerin kıymetini bilmeliyiz. Hem saha içinde hem de saha dışında çok güçlü olduktan sonra gerisi gelir. İlerleyen yıllarda, bu arkadaşlarımızın, Fenerbahçe forması altında büyük başarılara imza atacaklarını düşünüyorum. Onlar da kendilerine iyi bakarak, iyi şeyleri örnek alırlarsa camiamıza çok faydalı olacaklarını düşünüyorum." diye konuştu.
 
Spor Toto Süper Lig'i de değerlendiren Topal, "Bu sene rekabet biraz daha karışık oldu. Puanlar birbirine çok yakın. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftalarda biz de çok önemli fırsatları teperek çok önemli puanlar kaybettik. Kendimize yakışmayacak bir oyun oynadık. Hala önümüzde 15-16 maçlık bir periyod var. Geri kalan maçların hepsini kazanmak için sahaya çıkacağız. Zaman zaman camiamızı, taraftarlarımızı ve bize güvenenleri üzdüğümüzün farkındayız. Futbolda her zaman her şey düzgün gitmeyebiliyor ama önemli olan; ’106 yıllık Fenerbahçe ailesinin birlik ve beraberliğinin bozulmamasıdır.’ Ben umut ediyorum ki kalan bütün maçlarımızı da kazanıp Fenerbahçe’yi çok iyi yerlere taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

CİHAN