Fener'den federasyona kupa sorusu

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Kupa için aldığı karar ile ilgili olarak resmi siteden bir açıklama yaptı.

Fenerden federasyona kupa sorusu
21 Temmuz 2011 Perşembe 17:26 tarihinde eklendi, 1.381 kez okundu.

 

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Süper Kupa maçını ertelemesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada, şöyle denildi:
 
"Federasyon yetkilileri tarafından erteleme kararının ilgili düzenlemenin hangi hükmü gereği ve nasıl bir yasal dayanakla alındığının açıklanması hukuki bir zorunluluktur, bunu bilmek de gerek kulübümüzün gerekse spor kamuoyunun en doğal hakkıdır.
 
Federasyonun açıklamasından anlaşılacağı üzere, belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce belirli bir tasnife tabi tutularak, diğer bir ifade ile seçilerek gönderilmektedir. Bu seçimin hangi esaslar çerçevesinde yapıldığı soruşturmanın seyri bakımından büyük önem arz etmektedir. Sübjektif bir değerlendirme sonucu paylaşılan bu belgeler lehe olan kayıtları, ifadeleri ve tespitleri de içermekte midir? Federasyon yetkilileri dosyanın tümüne vakıf olmadan, bütün kayıtları ve bağlantıları tam manasıyla incelemeden nasıl bir karar verebileceklerdir? Bu soruların Federasyon yetkililerince cevaplanması gerekmektedir.”