Fener'e bir darbe de sponsorundan

2003 yılından bu yana Fenerbahçe'nin en büyük sponsorlarından olan Avea, şike iddiaları ardından Fener'le yollarını ayırmaya hazırlanıyor

Fenere bir darbe de sponsorundan
08 Temmuz 2011 Cuma 12:20 tarihinde eklendi, 1.214 kez okundu.

 

2003 yılından bu yana Fenerbahçe'nin en büyük sponsorlarından olan Avea, şike iddiaları ardından Fener'le yollarını ayırmaya hazırlanıyor.
 
Rotahaber'in haberine göre başlatılan şike operasyonu çerçevesinde iddiaların odağı haline gelen Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınması ardından başlayan süreçte, takımı ekonomik olarak da zor günler bekliyor.
 
Mayıs ayında 105 liraya kadar yükselen Fenerbahçe hisseleri, krizin ardından hızla düşüşe geçti ve 50 liranın altına düştü. Taraftara, "hisselerinizi satmayın" tarzında yapılan çağrılar da henüz sonuç verebilmiş değil.
 
Böylece bir dönem, Fenerbahçe'nin 2 milyar lirayı bulan piyasa değeri, bugün itibariyle 700 milyon liraya gerilemiş durumda.
 
Fenerbahçe'yi bekleyen tek ekonomik kayıp piyasa değeri değil. Takıma sponsorluk yapan firmalar da tamam mı devam mı yolunda bir karar aşamasında. Süper Lig'de 220 milyon lirayı bulan sponsorluk ödeyen firmalar, durumlarını gözden geçiriyor.
 
Konuyu farklı boyutlarda değerlendiren firmalar, yürütegeldikleri sponsorlukları iptal, erteleme ya da başka takımlara kaydırmayı görüşüyor.
 
Fenerbahçe'yi en çok etkileyecek sponsorluk ise 2003 yılından bu yana adı birlikte anılan Avea'nın durumu. Türk Telekom Grubu şirketlerinden olan Avea, 2007'de Fenerbahçe'nin 100. yılında yaptığı sponsorlukla adından söz ettirmişti.
 
Avea'nın, 2013'e kadar süreceği açıklanan sponsorluğunu askıya alacağı ekonomi kulislerinde konuşulmaya başlıyor.
 
Avea'nın Fenerbahçe'yi bırakması durumunda öbür firmaların da durumunu hızla sonuçlandıracağı öne sürülüyor.