Fener'e bir iyi bir kötü haber

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Aykut Kocaman'a verilen 1 maçlık cezayı para cezasına çevirdi. Kurul, Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin'e verilen 2 maçlık cezayı ise onadı.

Fenere bir iyi bir kötü haber
24 Kasım 2012 Cumartesi 18:19 tarihinde eklendi, 1.157 kez okundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a verilen 1 maçlık cezayı para cezasına çevirirken, futbolcu Caner Erkin'in 2 maçlık cezasını onadı. 

     
Fenerbahçe Kulübü'nün, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Eskişehirspor maçından sonra verdiği cezalara yaptığı itirazları değerlendiren tahkim kurulu, duruşmalı toplantıda ceza kararlarını görüştü. 
     
Sarı-lacivertli kulübün vekilleri ve futbolcu Caner Erkin'in de katıldığı toplantının ardından yapılan açıklamada, teknik direktör Kocaman'a verilen 1 maçlık cezanın para cezasına çevrildiği, Caner'in 2 maçlık cezasının ise onandığı belirtildi. 
     
Caner ile ilgili verilen karar, şöyle açıklandı: 
   
''Fenerbahçe AŞ'nin, futbolcu Caner Erkin'in müsabakada görmüş olduğu kırmızı kartın cezai uygulamalarının kaldırılmasına ilişkin talebinin FDT'nin 87/2 ve 87/3. maddeleri uyarınca reddine oy birliği ile karar verilmiştir. 
   
Futbolcu Caner Erkin'in ihraç öncesi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sözleri, her ne kadar PFDK'ca sportmenliğe aykırılık olarak kabul edilmiş ise de, kurulumuzun yerleşik içtihatları doğrultusunda her iki eylemin de FDT'nin 42/1-a maddesinde düzenlenen hakaret niteliğinde olduğu anlaşılmakla birlikte, aleyhe itiraz olmaması ve cezanın re'sen aleyhe bozulamaması nedeniyle PFDK'ca verilen 2 resmi müsabakadan men cezası ve 20.000 lira para cezası onanmasına oy birliği ile karar verilmiştir.'' 
     
Tahkim kurulunun, teknik direktör Kocaman'a, sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması nedeniyle verilen 1 maçlık cezayı para cezasına çevirdiği kararın açıklaması ise şöyle: 
     
''PFDK'ca Fenerbahçe AŞ Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman'a sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması sebebiyle FDT'nin 38/1-c maddesi ve 38/2. maddesi uyarınca takdiren verilen 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10.000 lira para cezasının, ihlalin niteliği ve somut olayın şartları dikkate alınarak FDT'nin 38/2. maddesi uyarınca 50.000 lira para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oy birliği ile (2012/256 K.) karar verilmiştir.'' 
     
Fenerbahçe Kulübü'ne oyuncu kriterlerine uymamasından dolayı verilen 50.000 liralık cezaya yapılan itiraz ile cezanın ertelenmesi talebi de reddedildi.