Fener'e doping şoku !

Diana Taurasi’nin sakat olmadığı, İstanbul Üniversitesi maçının ardından yapılan doping testinde yasaklı madde tespit edildiği için oynatılmadığı öğrenildi

Fenere doping şoku !
23 Aralık 2010 Perşembe 07:53 tarihinde eklendi, 1.281 kez okundu.

 

Avrupa’da yoluna yenilgisiz devam eden ve Türkiye Ligi’nde de lider durumda olan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’nda Taurasi şoku yaşanıyor.
 
Sarı-lacivertli ekibin FIBA Euroleague’deki Euroleasing ve ligdeki Burhaniye Belediyesi maçlarında oynamayan ve sakat olduğu açıklanan yıldız oyuncunun, idrar testinde yasaklı madde tespit edildiği için kadroda yer almadığı belirtildi.
 
İkinci numune açılacak
Ligde oynanan İstanbul Üniversitesi karşılaşmasının ardından kura sonucu doping testine giren ve idrarında yasaklı maddelerden bir tanesine rastlanan yıldız oyuncunun, ikinci numunesinin açılmasını beklediği ve bu süreç içinde kadroda yer almadığı ifade edilirken, bu maddenin nasıl alındığı konusunda da araştırmalar yapıldığı vurgulandı.
 
Hem performans, hem de kişilik olarak kimse Taurasi’nin bilerek doping yapacağına inanmadığı için tüm olasılıkların masaya yatırıldığı, ikinci numunenin de pozitif çıkması durumunda soruşturmanın genişletileceği de aktarıldı. 
 
 
Kavga söylentisi
Geçtiğimiz günlerde ülkesine giden yıldız basketbolcunun üst üste iki maçta oynamaması ve kulüpten net bir açıklama yapılmaması üzerine kamuoyunda yer alan haberlerde Taurasi’nin takım arkadaşı Birsel ile kavga ettiği ve bu nedenle Türkiye’den ayrıldığı konuşuluyordu. Ancak olayın çok farklı olduğu ortaya çıktı. 
 
Dünyanın en iyisi
Dünyanın en iyi bayan basketbolcularından biri olarak gösterilen Taurasi, Fenerbahçe formasıyla da harikalar yaratıyordu. Yıldız basketbolcu Euroleague’de 24.6 sayı, 5.4 ribaunt, 4.7 asist ortalamaları tuttururken, Türkiye Ligi’nde de 14.5 sayı, 5.1 ribaunt ve 4.1 asist ortalamalarıyla oynuyordu. Taurasi’nin All Star oylama listesinde yer almaması da akılları karıştırmıştı.

Milliyet