Fener'e neden gelmediler?

1998 yılında Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe yönetim kurulunda yer alan Hulusi Belgü, Galatasaray'ın 2 efsane ismi Hagi ve Popescu'nun Fenerbahçe'nin kapısından döndüğünü itiraf etti.

Fenere neden gelmediler?
17 Ekim 2012 Çarşamba 11:22 tarihinde eklendi.

Geçtiğimiz günlerde 1996 yılında Gheorge Hagi'yi Galatasaray'a getiren eski menajer ve ünlü iş adamı Gigi Becali'nin kuzeni Ioan Becali, Galatasaray'ın efsane oyuncusu Hagi'nin, bir dönem Fenerbahçe'ye gidebileceğini ifade etmişti.

 
Becali, "Şükrü Saracoğlu'nu görünce Hagi'ye, 'Fenerbahçe'ye gideceğimizi konuştuğumuz günü hatırlar mısın?' dedim. 7-8 aydır Galatasaray'dan para alamıyordu. Hatta evden polisle nasıl gideceğimizi konuşmuştuk. Sadece, sadece Fenerbahçe ile olan sözleşmeyi imzalaması gerekiyordu ama Hagi bundan vazgeçti. Asla bunu yapamazdı" diyerek geçmiş döneme ait önemli bir ayrıntıyı gündeme getirmişti.
 
 "Hagi'yi Aziz Yıldırım istemedi"
 
1998 yılında Fenerbahçe Yönetiminde yer alan Hulusi Belgü, "Evet o iddia doğru ama Becali gerçekleri tam olarak anlatmadı" dedi.
 
Radyospor'da Arkomen'in sunduğu Aydın Cingöz ile Haber Aktif Programında konuşan Belgü, tarihi bir itirafta bulundu.
 
Hagi ve Popescu'nun 98 yılında Fenerbahçe'nin kapısından döndüğünü ifade eden Belgü, o günü şöyle anlattı: "Becali'nin anlattıkları doğru ama eksikler var. Gelmeyi kabul etmeyen Hagi değildi, Aziz Yıldırım istemedi. Yönetim Kurulu toplantısında Aziz Yıldırım, Hagi ve Popescu'nun Galatasaray'daki ekonomik kriz nedeniyle paralarını alamadıkları, serbest kalacaklarını ve Fenerbahçe'ye teklif edildiklerini söyledi. İki futbolcununda Fenerbahçe'ye gelmesini çok istedim. 15 gün sonra Hagi ve Popescu, birer milyon dolar karşılığında Fenerbahçe'ye gelmeyi kabul ettiler. Aziz Yıldırım'ı çoğu zaman eleştirdim ama o gün bir fair -play örneğine imza attı; Fenerbahçe'ye gelmeye hazır olan Hagi ve Popescu'yu 'Galarasaray zor durumdayken almak doğru değil" diyerek almadı
 
Aziz Yıldırım onay verseydi, 98 yılında Hagi ve Popescu birer milyon dolar karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olacaklardı."
 
(Radyospor)