"Fener’e sürpriz olabilir"

Viktoria Plzen Teknik Direktörü Pawel Vrba, Fenerbahçe’ye karşı sürpriz yapabileceklerini söyledi.

Fenere sürpriz olabilir
13 Mart 2013 Çarşamba 20:40 tarihinde eklendi, 1.155 kez okundu.

 

 
UEFA Avrupa Ligi 3. Tur rövanş maçında yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak Viktoria Plzen'de Teknik Direktör Pavel Vrba, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Vrba, "Fenerbahçe karşısında ilk maçtaki gibi kötü oynama lüksümüz bulunmuyor. Yarınki maçta Fenerbahçe’ye sürpriz yapabiliriz. Napoli’yi elediğimiz gibi, oradaki maçın sonucu gibi süprizler çıkabilir." ifadelerini kullandı.
 
Avrupa Kupaları’nda daha önce Beşiktaş ile yaptıkları maçta siyah-beyazlı taraftarların statta yarattığı atmosferle ilgili olarak yöneltilen bir soru üzerine Vrba, "Gerçekten güzel bir atmosfer vardı. Tek üzüldüğüm nokta aynıatmosferi burada yaşayamayacağız." diye konuştu. 
 
Kariyerinde hiç seyircisiz maç oynadız mı sorusuna Vrba, görev yaptığı takımlarda daha önce seyircisiz bir maça tanıklık etmediğini belirtirken, ilk golü atmalarının takıma bir özgüven getireceğini söyledi. Vrba, "İlk golü attığımız takdirde takıma bir özgüven geliyor, daha iyi oyun kuruyor. Ancak Fenerbahçe birinci golü atsa bile bizim iki tane atmamız şart olacak." dedi.
 
İLK GOLÜ BULMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ
 
Çek futbolcu Prochazka da ilk golü bulmalarının çok önemli olduğunu söyledi. İlk golün kendilerine avantaj sağlayacağına değinen Prochazka, "Bu durum bize daha sakin olma şansı verir. Daha sonra biraz ofansif oynayıp daha sonra Fenerbahçe’nin herhangi bir hatasını değerlendirebiliriz." ifadelerini kullandı.
 
Yarınki maçta kazanmak için her şeyi yapacaklarını söyleyen Prochazka, sözlerini şöyle tamamladı: "İlk maça göre değiştirmemiz gereken iki şey var. Birincisi performans, ikincisi ofansif düşünce. Biz bugüne kadar ilk maçları her zaman rakip sahada, sonra kendi sahamızda oynadık. İlk maçı sahamızda oynadığımız için biraz tereddütte kaldık. Sahada savaşacağız."

CİHAN