Feridun Düzağaç vazgeçti

Feridun Düzağaç, çevrecilerin tepkisi üzerine festtivale katılmayacağını Twitter'dan duyurdu.

Feridun Düzağaç vazgeçti
08 Mayıs 2013 Çarşamba 17:03 tarihinde eklendi, 1.244 kez okundu.

 

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, dünyanın önde gelen doğal güzelliği olarak gösterilen Kelebekler Vadisi'nde yapılması planlanan Çadır Festivali'nde sahneye çıkacağı duyurulan Feridun Düzağaç, çevrecilerin tepkisi üzerine festtivale katılmayacağını Twitter'dan duyurdu.
 
Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ne bağlı Uzunyurt Köyü sınırları içinde yer alan Kelebekler Vadisi'nde 24-25-26 Mayıs ve 2-3-4 Haziran tarihlerinde yapılacak Çadır Festivali'ne, çevreciler tepki verdi. Başta TEMA Fethiye Temsilciliği olmak üzere çok sayıda çevreci kuruluş Fethiye Kaymakamlığı'na başvurarak festivalin iptal edilmesini istedi. Kendisine özgü endemik bitki türleri barındıran, 80'den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapan ve kapalı bir coğrafyaya sahip vadide böyle bir etkinliğin organize edilmesinin doğal hayatı olumsuz etkileyeceğini belirten çevrecilerin tepkisi sonuca ulaştı.
 
Festival kapsamında Kelebekler Vadisi'nde 2 Haziran'da konser vereceği duyurulan Feridun Düzağaç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, festivalde yer almayacağını duyurdu. Düzağaç attığı tweet'te, "Kelebekler Vadisi festivaline katılmıyorum. Evrensel ve vicdani duruşum budur. Soyadımı da çok severim, arz ederim" ifadelerini kullandı.
 
Çadır Festivali'nde Bedük, Hayko Cepkin, Göksel, Pamela ve Atiye gibi sanatçılar sahneye çıkacak. Konuklarının bölgeye kurulacak çadırlarda ağırlanacağı festivalde denize kurulacak platformda ise ses ve ışık gösterileri yapılacak.
 

DHA